ΠΙΣΩ
Επιστημονική Ημερίδα:
Anterior Knee Pain. Πόνος στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος: Ένα σύμπτωμα, πολλές αιτίες.
Οι συντελεστές της διοργάνωσης Αριστοτέλης Σιδερίδης, Ιωάννης Τερζίδης, Μανώλης Παπακώστας με τον επίσημο προσκεκλημένο ProfChrisErggelet

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» επιστημονική ημερίδα της ιατρικής ομάδας THE.M.I.S (Thessaloniki Minimal Invasiv Surgery Center). Hημερίδα με θέμα: «ANTERIOR KNEE PAIN, ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ: ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ» διοργανώθηκε από τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς Μανώλη Παπακώστα, Αριστοτέλη Σιδερίδη και Γιάννη Τερζίδη το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013. Η ημερίδα τέθηκε υπό την αιγίδα της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε. – Γ. Νούλης) και του Ε.Ο.Φ. (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων), ενώ πριμοδοτήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 5 μόρια συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης.

Την ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», κ. Δημοσθένης Κατσάρκας, που υπήρξε και ο οικοδεσπότης της, καλωσορίζοντας τους συνέδρους. Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης για την Κλινική και υποσχέθηκε υποστήριξη σε κάθε εκπαιδευτική και επιστημονική προσπάθεια.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την ενεργό συμμετοχή του. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα των επιστημονικών προσπαθειών που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής πράξης, τη σημασία της δια βίου ιατρικής εκπαίδευσης, ενώ τέλος επεσήμανε τη σημαντική προσφορά του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» στην παροχή υγείας, θεωρώντας πιο δόκιμο το χαρακτηρισμό του ως νοσοκομείο παρά ως κλινική.

Ακολούθησε σύντομος και ιδιαίτερα θερμός χαιρετισμός του Καθηγητή Ορθοπαιδικής Α.Π.Θ. και Διευθυντή της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, κ. Γεώργιου Καπετάνου.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.- Γ. Νούλης), Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μιχάλης Χαντές, ο Αντιπρόεδρος κι επόμενος Πρόεδρος της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.), Καθηγητής Chris Erggelet, ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Κούτρας και πληθώρα αξιόλογων ομιλητών από όλη την Ελλάδα (Ξάνθη, Λάρισα, Άρτα, Αθήνα, Ρέθυμνο).

Το πρόγραμμα αποτελούνταν από 4 ενότητες που είχαν ευρεία θεματολογία όσον αφορά τον πόνο στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν λεπτομερώς τα θέματα: ανατομία και κινησιολογία του γόνατος, απεικονιστικές δυνατότητες, ποικιλία συχνών και σπάνιων αιτίων του συνδρόμου, αλγόριθμοι διάγνωσης και θεραπείας, προηγμένες τεχνικά μέθοδοι θεραπείας και τρόποι φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης. Η τελευταία ενότητα περιελάμβανε workshop αποκατάστασης με πρακτική εξάσκηση, θέτοντας το θέμα της ημερίδας σε μια αρκετά διαφορετική βάση από τα ως τώρα κρατούντα.

Το επίπεδο των παρουσιάσεων ήταν υψηλό και, κατά κοινή ομολογία, τα επιστημονικά οφέλη της ημερίδας είναι άμεσα εφαρμόσιμα στην κλινική πράξη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 260 σύνεδροι. Περίπου 60 από τους συμμετέχοντες παρακολούθησαν το επιστημονικό πρόγραμμα απευθείας τηλεοπτικά από το φυσικοθεραπευτήριο της Κλινικής λόγω του αδιαχώρητου που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Υψηλό επίπεδο προσκεκλημένων και κατάμεστο ακροατήριο.

Η μεγάλη συμμετοχή, η γενικά αναγνωρισμένη επιτυχία, καθώς και η κάλυψη της επιστημονικής προσπάθειας από πληθώρα σημαντικότατων, όπως αναφέρθηκαν, ιατρικών - επιστημονικών εταιρειών και κρατικών φορέων, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη αλλά και ευθύνη για τη συνέχιση και τη βελτίωση της διοργάνωσης.

Για την επιστημονική ομάδα The-M.I.S. center
Παπακώστας Εμμανουήλ, Σιδερίδης Αριστοτέλης, Τερζίδης Ιωάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com