ΠΙΣΩ
Συμμετοχή της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» σε μελέτη χειρουργικής του οισοφάγου

H Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συνεχίζοντας μια επιστημονική πορεία αριστείας, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμμετοχής της σε μια παγκόσμια μελέτη πάνω στην Ογκολογική Χειρουργική του Οισοφάγου.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 120 Κέντρα Χειρουργικής Οισοφάγου από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου και η συχνότητα εμφάνισής του έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες στον δυτικό κόσμο. Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του οισοφάγου είναι πολύ επιθετικός διηθώντας πέριξ ιστούς και δίνοντας μεταστάσεις σε γειτονικούς λεμφαδένες σε ποσοστό περίπου 75%. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ριζική εκτομή του καρκίνου με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό, που προϋποθέτει προσπέλαση ταυτόχρονα τόσο από την κοιλία όσο και από τον θώρακα. Μετά από ριζική εκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό, το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης των ασθενών υπερβαίνει το 50% ανεξαρτήτως σταδίου.

Στα χέρια εξειδικευμένου χειρουργού, η οισοφαγεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό είναι μια ασφαλής επέμβαση, με χαμηλή θνησιμότητα. Η πλειονότητα των ασθενών εξέρχεται του Νοσοκομείου σε περίπου 10 με 12 μέρες, με πλήρη σίτιση από το στόμα και σταδιακή επάνοδο στην ποιότητα ζωής που είχε ο ασθενής πριν το χειρουργείο. Προϋπόθεση, φυσικά, αποτελεί η ουσιαστική εκπαίδευση και η εξειδίκευση του χειρουργού στις συγκεκριμένες επεμβάσεις. Λόγω της δύσκολης ανατομικής θέσης του οισοφάγου και της πολυπλοκότητας των χειρουργικών επεμβάσεων, η θεραπεία αυτών των όγκων γίνεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς σε εξειδικευμένα κέντρα, ένα εκ των οποίων και ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Στη μελέτη αυτή, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» εκπροσωπήθηκε από τον Χειρουργό Dr Εμμανουήλ Ζαχαράκη, που διετέλεσε επί 4ετία Διευθυντής Χειρουργός (Consultant Surgeon) στη Χειρουργική Οισοφάγου-Στομάχου στο Νοσοκομείο St Mary's Hospital του Λονδίνου και Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Imperial College London.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/31332491/?i=1&from=zacharakis e

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com