ΠΙΣΩ
Συμπόσιο Μηχανικής Υποστήριξης της Κυκλοφορίας

Στις 8 Ιουλίου 2009, έλαβε χώρα εκδήλωση του Καρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Kλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» προς τιμήν του Dr. Robert Jarvik, εφευρέτη της πρώτης τεχνητής καρδιάς που τοποθετήθηκε επιτυχώς σε άνθρωπο. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου ήταν ο καρδιοχειρουργός Δρ. Αντώνης Πίτσης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Εταιρείας Χειρουργικής Θώρακα, Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων.Σκοπός του συμποσίου ήταν να τιμήσουμε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της Μηχανικής Υποβοήθησης της Κυκλοφορίας, τον Dr. Robert Jarvik, ο οποίος βρίσκεται για τέσσερεις δεκαετίες στην πρωτοπορία όσον αφορά στη δημιουργία και εξέλιξη διαφόρων μοντέλων Τεχνητής Καρδιάς και Συσκευών Υποβοήθησης της Κυκλοφορίας. Ως γνωστόν, η συσκευή του Jarvik 2000 χρησιμοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί από όλη την Ελλάδα. 

Αφορμή για την εκδήλωση υπήρξε η πολύ επιτυχημένη εμπειρία της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με τη μηχανική υποβοήθηση της κυκλοφορίας με τις συσκευές τύπου Jarvik 2000. Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν εμφυτευθεί έντεκα (11) συσκευές τύπου Jarvik 2000 σε εννέα (9) ασθενείς και όλες οι εμφυτεύσεις υπήρξαν απολύτως επιτυχείς. Άλλωστε, οι δύο πρώτες παγκόσμιες εμφυτεύσεις ασθενών με διπλές Jarvik 2000 (για υποστήριξη τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς καρδιάς) έγιναν φέτος στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» από την καρδιοχειρουργική ομάδα του Δρ. Αντώνη Πίτση και είχαν απόλυτη επιτυχία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ελληνική εμπειρία με την συσκευή, ενώ στην κύρια διάλεξη ο Dr. Robert Jarvik έδωσε το στίγμα της Μηχανικής Υποβοήθησης της Κυκλοφορίας στις μέρες μας. Η συζήτηση των Ελλήνων ειδικών με τον Dr. Robert Jarvik που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο και το αισιόδοξο μήνυμα για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι Έλληνες ασθενείς είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Dr. Robert Jarvik και να καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες με τη συσκευή.

Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διευθυντής του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ», Δρ. Δημοσθένης Κατσάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com