ΠΙΣΩ
Πρωτοποριακή επέμβαση οισοφαγικού καρκίνου

Πρωτοποριακή επέμβαση Ελάχιστα Επεμβατικής αντιμετώπισης του οισοφαγικού καρκίνου εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» από τη χειρουργική ομάδα του Δρ Χάρη Κωνσταντινίδη. Η Ελάχιστα Επεμβατική Γαστρο-Οισοφαγεκτομή σε πρηνή θέση αποτελεί μια πρωτοποριακή επέμβαση αντιμετώπισης του καρκίνου του οισοφάγου, που μέχρι πρόσφατα εφαρμοζόταν μόνο σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Η επέμβαση διενεργήθηκε εξ᾽ ολοκλήρου λαπαροσκοπικά και θωρακοσκοπικά, με την πλήρη απουσία χειρουργικών τομών.

Η χειρουργική του οισοφάγου αποτελεί ένα εξειδικευμένο και απαιτητικό αντικείμενο της χειρουργικής, που προϋποθέτει βαθιά γνώση της χειρουργικής ανατομικής περιοχής τόσο της κοιλιάς, όσο και του θώρακα, αφού ο οισοφάγος διαπερνά διαδοχικά και τους δύο αυτούς χώρους κατά τη διαδρομή του. Κατά τα τελευταία χρόνια, με την εισαγωγή της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, η εγχειρητική του οισοφάγου απέκτησε μια τελείως διαφορετική διάσταση, πολύ πιο φιλική και ανώδυνη για τον ασθενή.

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - εφαρμόστηκε η Ελάχιστα Επεμβατική Γαστρο-Οισοφαγεκτομή σε πρηνή θέση. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επέμβαση αντιμετώπισης του καρκίνου του οισοφάγου που μέχρι πρόσφατα εφαρμοζόταν μόνο σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Η επέμβαση διενεργήθηκε εξολοκλήρου λαπαροσκοπικά και θωρακοσκοπικά, με την πλήρη απουσία χειρουργικών τομών. Ο ασθενής εξήλθε μετά από μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία την 8η μετεγχειρητική ημέρα. Η ιστολογική μελέτη του παρασκευάσματος ανέδειξε πρώιμο καρκίνωμα του κατώτερου οισοφάγου, γεγονός που εξασφαλίζει την οριστική απαλλαγή του ασθενούς από το προαναφερόμενο καρκίνωμα μετά από τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Πιθανή ανοικτή διακοιλιακή και διαθωρακική χειρουργική προσπέλαση του συγκεκριμένου ασθενούς θα απαιτούσε διπλάσια διάρκεια νοσηλείας, ενώ θα πολλαπλασιαζόταν κατά πολύ η χειρουργική κάκωση και ο πόνος, η πιθανότητα επιπλοκών, αλλά και το κόστος της νοσηλείας. Τα οφέλη από τη λάπαρο-θωρακοσκοπική προσέγγιση των χειρουργικών παθήσεων του οισοφάγου είναι προφανή, αφού αυτή μπορεί να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό αποτελεσματικής, ανώδυνης, αναίμακτης και ανεπίπλεκτης θεραπείας. 

Δρ Χάρης Κωνσταντινίδης, Γενικός Χειρουργός
Ειδικευμένος στη Λαπαροσκοπική και την Ογκολογική Χειρουργική
www.hariskonstantinidis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com