Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας
Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας (Βαριατρική Χειρουργική) - Γαστρικός δάκτυλος, Κάθετη γαστρεκτομή, Γαστρική παράκαμψη, Χολοπαγκρεατική παράκαμψη
 
Χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται μόνο όταν υπάρχουν όλες οι σχετικές ενδείξεις.

Ανάλογα με την περίπτωση, οι χειρουργικές επεμβάσεις που εφαρμόζονται είναι οι παρακάτω:

ΓΑΣΤΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
Πρόκειται για μαλακό δακτύλιο που μπαίνει γύρω από το στομάχι και προκαλεί μια στένωση στο μέσον του. Έτσι, λιγοστεύει η ποσότητα τροφής που μπορεί κανείς να καταναλώσει σε ένα γεύμα, ενώ το αίσθημα του κορεσμού επέρχεται πιο γρήγορα.

ΚΑΘΕΤΗ ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ (ή γαστρικό "μανίκι")
Πρόκειται για επέμβαση μείωσης του όγκου του στομάχου, με αποτέλεσμα μικρότερη προσλαμβανόμενη ποσότητα τροφής, αλλά και φανερή μείωση της αίσθησης της πείνας με γρήγορη και εύκολη αίσθηση κορεσμού.

ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ
Μειώνεται το μέγεθος του στομάχου, έτσι ώστε να ελαττωθεί η ποσότητα τροφής που μπορεί κάποιος να καταναλώσει, απορροφώνται λιγότερες θερμίδες και αναπτύσσεται δυσανεξία σε επικίνδυνες τροφές (όπως συμπυκνωμένα σάκχαρα και λίπη).

ΧΟΛΟΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ
Επέρχεται μείωση του μεγέθους του στομάχου και τροποποιείται η εργασία της πέψης. Μ' αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα της τροφής και ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες.

Η ειδική επιστημονική ομάδα μελετά κάθε περίπτωση, θέτει τις θεραπευτικές ενδείξεις και εξηγεί στον ενδιαφερόμενο τα οφέλη και τους κινδύνους.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα χρειαστούν περιοδικοί έλεγχοι στην Κλινική, κατά αραιά διαστήματα.

Στην πραγματικότητα, θα έχετε ξεκινήσει ένα νέο τρόπο ζωής, απαλλαγμένοι απ' όλες τις βλαπτικές συνέπειες της παχυσαρκίας και τα δυσάρεστα ενδεχόμενα που αυτή συνεπάγεται.