ΠΙΣΩ
NEWS: Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας φιλοξένησε την ομάδα οργάνωσης της παγκόσμιας ημέρας για τη ΣΚΠ
Τεύχος 45
NEWS: Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας φιλοξένησε την ομάδα οργάνωσης της παγκόσμιας ημέρας για τη ΣΚΠ

Μέσα στον Μάρτιο, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας φιλοξένησε στην έδρα της, τη Θεσσαλονίκη, την Ομάδα Εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (World MS Day Working Group) που έχει συστήσει η Διεθνής Ομοσπονδία για την ΣΚΠ (MSIF).

Η 30η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία ως η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Πολλαπλή Σκλήρυνση. Εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ενάντια στη Νόσο. Η καμπάνια είναι παγκόσμια και η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια! Επιστημονικές ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα, προβολή του πορτοκαλί χρώματος, του χρώματος της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, διοργανώνονται όπου αυτό είναι δυνατόν.

Φυσικά, για την οργάνωση μιας τέτοιας ημέρας, απαιτείται πολύς κόπος και αρκετή ενέργεια. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε έχει συσταθεί και η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας. Η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας έχει φωνή σε αυτή την Επιτροπή, που έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, με ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, την κ. Δήμητρα Καλογιάννη που συμμετέχει στις εργασίες της σημαντικής Ομάδας. 

Φέτος, η συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την οριστικοποίηση της καμπάνιας για το 2019 και τον σχεδιασμό της καμπάνιας για το 2020. Μέλη στην Ομάδα Εργασίας προέρχονται από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα: από την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αμερική. Η Διεθνής Ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία που επεφύλαξε η Ελληνική Εταιρία για τη ΣΚΠ στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα τα δούμε στα τέλη Μαΐου. Πραγματοποίησε και μια επίσκεψη στην ιδιωτική Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», στους χώρους της οποίας ξεναγήθηκε και άκουσε τους ειδικούς για το πώς αντιμετωπίζονται τα περιστατικά των ατόμων με ΣΚΠ. 

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα έχει και διαφορετικό σύνθημα. Φέτος, είναι αφιερωμένη στην «Αόρατη Σκλήρυνση κατά Πλάκας», δηλαδή στα συμπτώματα που, αν και δεν είναι ορατά, είναι υπαρκτά και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΣΚΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ