ΠΙΣΩ
NEWS: Ημερίδα Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών
Τεύχος 45
NEWS: Ημερίδα Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», ημερίδα με θέμα «Διατροφή: το φάρμακό σου». Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και η κ. Ελένη Γιαννούδη, Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
 
Η ημερίδα είχε ως στόχο τη διατροφική και ψυχολογική προσέγγιση των νοσημάτων του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ομιλητές ήταν ο κ. Θέμης Τζώτζας, Ενδοκρινολόγος, ο οποίος μίλησε για τις εμφανείς αλλά και τις ύπουλες επιπτώσεις της παχυσαρκίας, ο κ. Νίκος Παπασπανός, Διαιτολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διατροφική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κ. Μυρτώ Μαρίνου, Ψυχίατρος, η οποία ανέλυσε τις ψυχολογικές διαστάσεις των διαταραχών διατροφής, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Γεροντίδης, Ψυχολόγος, ο οποίος εστίασε στη διαταραχή της υπερφαγίας, τα χαρακτηριστικά της και τη σύγχρονη αντιμετώπισή της. 

Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι ακροατές, οι οποίοι στο τέλος των ομιλιών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να τους θέσουν τις δικές τους απορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ