ΠΙΣΩ
NEWS: ΗΜΕΡΙΔΑ Σύγχρονη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη: Ο ρόλος της κατευθυνόμενης βιοψίας με την υποβοήθηση της μαγνητικής τομογραφίας
Τεύχος 42
NEWS: ΗΜΕΡΙΔΑ Σύγχρονη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη: Ο ρόλος της κατευθυνόμενης βιοψίας με την υποβοήθηση της μαγνητικής τομογραφίας

Στις 13 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Κλινικής μας επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη: ο ρόλος της κατευθυνόμενης βιοψίας με την υποβοήθηση της Μαγνητικής Τομογραφίας». 

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια νόσος που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών στη σύγχρονη κοινωνία. Η διαγνωστική προσέγγιση τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτιστεί εκτός από το Υπερηχογράφημα και την Αξονική Τομογραφία και με τη χρήση της Μαγνητικής Τομογραφίας, ούτως ώστε να γίνεται η διάγνωση του καρκίνου όσο το δυνατόν πιο νωρίς, αλλά και με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους.

Έγινε παρουσίαση της σύγχρονης μεθόδου της κατευθυνόμενης βιοψίας του προστάτη με την υποβοήθηση της Μαγνητικής Τομογραφίας. Αρχικά, αναλύθηκε η συμβολή της Μαγνητικής Τομογραφίας στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, η μεθοδολογία και σταδιοποίηση από τον κ. Προύσαλη Αναστάσιο, Ακτινολόγο, υπεύθυνο του Ακτινολογικού Τμήματος της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Ακολούθησαν ομιλίες δύο εξαίρετων συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, του κ. Παναγιώτη Δημόπουλου, Consultant Urological Surgeon, Robotic Surgery, Uro-Oncology, Southend University Hospital, Southend On Sea, UK και του κ. Σπύρου Καπάνταη, Consultant Urological Surgeon, Southend University Hospital, οι οποίοι ανέπτυξαν την τεχνική, τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη από τη χρήση της κατευθυνόμενης βιοψίας του προστάτη. 

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνάδελφοι Ουρολόγοι, Παθολόγοι, Γενικοί γιατροί, Πανεπιστημιακοί, Νοσοκομειακοί και ιδιώτες, ενώ με το πέρας της ημερίδας ακολούθησε επιστημονική συζήτηση, κατά την οποία εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και ερωτήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ