ΠΙΣΩ
NEWS: Ημερίδα για την παχυσαρκία
Τεύχος 42
NEWS: Ημερίδα για την παχυσαρκία

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ημερίδα με θέμα την Παχυσαρκία. 

Η ημερίδα είχε ως βασικό σκοπό να παρουσιάσει το Τμήμα Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής, στο οποίο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της παχυσαρκίας ολοκληρωμένα, με τη συνδρομή όλων των σχετικών ειδικοτήτων: παθολόγου, ενδοκρινολόγου, διαιτολόγου, γαστρεντερολόγου, ψυχολόγου, ψυχιάτρου, εξειδικευμένου χειρουργού βαριατρικής και πλαστικού χειρουργού.

Στη διάρκεια της ημερίδας μίλησε η ψυχίατρος του τμήματος κ. Μυρτώ Μαρίνου με θέμα «Διαταραχές πρόσληψης τροφής: αίτια και αντιμετώπιση». Η κ. Μαρίνου αναφέρθηκε στη διαταραχή της νευρικής ανορεξίας, της νευρικής βουλιμίας και της υπερφαγίας και εξήγησε πώς αυτές οι συμπεριφορές επηρεάζονται από παράγοντες βιολογικούς και κοινωνικούς, από το περιβάλλον στο οποίο ζει το άτομο, αλλά και από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, το άγχος και τα συναισθηματικά κενά.

 

 

Η δεύτερη ομιλία έγινε από τον διαιτολόγο του τμήματος κ. Νίκο Παπασπανό, ο οποίος μίλησε πάνω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευαίσθητο θέμα, με τίτλο «Παιδική Παχυσαρκία: έλεγχος βάρους και συμβουλές διατροφής». Ο κ. Παπασπανός ανέπτυξε τις αιτίες, αλλά και τις συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας, ανέφερε τρόπους αξιολόγησης του βάρους του παιδιού, ενώ έδωσε και πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τη σωστή διατροφή και την υγιή συμπεριφορά γύρω από το φαγητό. 

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ