ΠΙΣΩ
News - Ενημερωτική Εκδήλωση για το κοινό με θέμα: «Σπονδυλική Στένωση: Μύθοι και πραγματικότητα». «Γιατί πονά η μέση μου και δε με πηγαίνουν πια τα πόδια μου;»
Τεύχος 35
News - Ενημερωτική Εκδήλωση για το κοινό με θέμα: «Σπονδυλική Στένωση: Μύθοι και πραγματικότητα». «Γιατί πονά η μέση μου και δε με πηγαίνουν πια
τα πόδια μου;»

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων η ημερίδα για το κοινό που διοργάνωσε το «Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης» της Κλινικής μας.
Το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα της σπονδυλικής στένωσης που αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών αναπτύχθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο από τους συμμετέχοντες ομιλητές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Κλινικής μας Δρ. Δημοσθένης Κατσάρκας. 
Ο Δρ. Σταύρος Σταυρίδης, ορθοπαιδικός χειρουργός σπονδυλικής στήλης και υπεύθυνος του «Ιατρείου Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης» της Κλινικής μας, ανέλυσε στο κοινό την αιτιολογία και την κλινική εικόνα της νόσου, καθώς και τη συντηρητική αντιμετώπισή της και τις εφαρμοζόμενες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας. 
Το θέμα από τη σκοπιά του ακτινολόγου παρουσίασε ο ακτινοδιαγνώστης κ. Νίκος Σκουληκάρης, ενώ το ρόλο του νευρολόγου ανέπτυξε η νευρολόγος κ. Γελένα Μάλετιτς-Αποστολίδη. 

Τέλος, ο ορθοπαιδικός χειρουργός σπονδυλικής στήλης Δρ. Ευθύμιος Σαμολαδάς παρουσίασε τις νεότερες τεχνικές χειρουργικής θεραπείας της νόσου.
Όλα τα ερωτήματα του κοινού απαντήθηκαν στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, η οποία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο φουαγιέ της Κλινικής.
Όπως μας δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δρ. Σταύρος Σταυρίδης, «η επιτυχία της εκδήλωσης και η θερμή ανταπόκριση του κοινού ενισχύουν τη θέλησή μας να διοργανώσουμε και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις που θα ασχοληθούν με εξίσου ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τη σπονδυλική στήλη, όπως η δισκοκήλη, το οστεοπορωτικό κάταγμα και η σκολίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ