ΠΙΣΩ
Η στήλη του εκδότη
Τεύχος 1
Η στήλη του εκδότη

Λένε μερικοί ότι σήμερα ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας. Ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι ότι μάλλον ζούμε στην εποχή της πληροφορικής. Τώρα, αν κάποιος ρωτήσει ποια είναι η διαφορά μεταξύ επικοινωνίας και πληροφορικής, η πιθανότερη απάντηση ίσως θα είναι πως οι δυο αυτές έννοιες συμπίπτουν σε κάποιο ποσοστό και είναι αυτόνομες σε κάποιο άλλο. Η πληροφορική κυριότατα μας ενημερώνει. Η επικοινωνία, από την άλλη μεριά, φροντίζει αυτό που έχει προκύψει ως γνώση να το μεταφέρει παραπέρα. Για να είμαστε ολοκληρωμένοι, χρειαζόμαστε και τη μια και την άλλη. Ακόμη καλύτερα, χρειαζόμαστε τον συνδυασμό τους.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αριθμεί ήδη μια ζωή 27 χρόνων. Στο διάστημα αυτό, πρέπει να ομολογηθεί ότι έκανε πολύ μεγάλα βήματα στον τομέα της πληροφορικής. Πολύ μικρότερος και διστακτικότερος ήταν ο βηματισμός της στον τομέα της επικοινωνίας. Ίσως, πιο σωστά, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι στην πληροφορική βαδίσαμε συστηματικά και μελετημένα. Στην επικοινωνία όμως, μάλλον στην τύχη. Είναι λοιπόν καιρός να φροντίσουμε λίγο περισσότερο την επικοινωνία μας.

Αυτός, ουσιαστικά, είναι και ο σκοπός αυτού του εντύπου. Να βελτιώσει την επικοινωνία της Κλινικής με όλους εκείνους που, άμεσα ή έμμεσα, έχουν κάποια σχέση μαζί της. Να γνωστοποιήσει τι περίπου γίνεται στην Κλινική. Να πετύχει περισσότερη «εξωστρέφεια», καλύτερη ενημέρωση, πληρέστερη γνώση του κοινού για όσα γίνονται εδώ μέσα. Στο κάτω - κάτω, ένα έργο για το οποίο νοιώθουμε περήφανοι δεν έχουμε κανένα λόγο να το κρατούμε μυστικό. Χρειάζονται κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας και ένας από αυτούς θα είναι και αυτό το εντυπάκι.

Τώρα, αν κάποιος ισχυριστεί πως επικοινωνία είναι μια αμφίδρομη λειτουργία, εμείς θα συμφωνήσουμε. Θέλουμε λοιπόν να λέμε ορισμένα πράγματα εμείς, θα ήμασταν όμως ευτυχείς και να ακούμε. Αν κάποιοι θέλουν κάτι να μας πουν ή κάτι να μας γράψουν, ευχαρίστως θα το ακούσουμε και δε θα διστάσουμε και να το κοινολογήσουμε, αν κρίνουμε πως έχει και γενικότερο ενδιαφέρον.
Όλα τα παραπάνω είναι οι γενικές προγραμματικές κατευθύνσεις μας. Καλούμε τους φίλους μας να μας βοηθήσουν να τις εφαρμόσουμε. Με το ενδιαφέρον τους, με τη συμμετοχή τους, με την προσοχή τους. Ο χρόνος θα δείξει αν οι επιλογές και οι αποφάσεις μας ήταν οι σωστές.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ