ΠΙΣΩ
Η στήλη του εκδότη
Τεύχος 8
Η στήλη του εκδότη

Κάθε καινούριος χρόνος είναι για όλους μας ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούρια αρχή. Αν όμως αυτό είναι κανόνας της ζωής γενικά, ειδικά φέτος έχει ιδιάζουσα βαρύτητα για την Κλινική μας. Για να γίνει όμως αυτό ξεκάθαρα αντιληπτό, επισημαίνονται ορισμένες ιδιοτυπίες που έχει η αλλαγή του χρόνου για όλους εμάς.
Το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο για τον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» είναι πως φέτος, τον Απρίλιο του 2005, συμπληρώνονται τριάντα χρόνια ακριβώς από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της Κλινικής μας. Δειλά - δειλά στην αρχή, με μικρά και διστακτικά βήματα, όμως όλο και πιο δυναμικά, όλο και πιο θαρραλέα, προχωρήσαμε στο δρόμο που ανοιγόταν μπροστά μας. Και κοιτάζοντας τώρα προς τα πίσω, όσο κι αν προσπαθούμε να είμαστε μετριόφρονες και αυστηροί για τον εαυτό μας, δεν μπορούμε παρά να ισχυριστούμε ότι ο βηματισμός μας ήταν και ασυνήθιστος και ενδιαφέρων. Αν ήταν και επιτυχημένος, αυτό είναι κάτι που τόσο οι συνεργάτες μας, όσο και οι άρρωστοί μας, το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Τριάντα χρόνια που γράφτηκαν αρκετές σελίδες. Σελίδες που αποτελούν σήμερα ένα πολύτιμο κεφάλαιο καθώς αντικρίζουμε το μέλλον.

Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά το 2005 ένα χρόνο με ιδιαίτερη σημασία για μας, είναι πως σε λίγες εβδομάδες αρχίζει η ανέγερση των νέων πτερύγων μας. Μια κολοσσιαία προσπάθεια που αποβλέπει στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεών μας και στην παροχή της δυνατότητας στους συνεργάτες μας να ασκήσουν τη δουλειά τους όσο γίνεται πιο άνετα, πιο πολιτισμένα και πιο επιτυχημένα. Η ανανέωση φυσικά αφορά τους χώρους, γιατί ο εξοπλισμός μας ήταν και είναι πάντοτε απολύτως προσαρμοσμένος στη σύγχρονη πραγματικότητα. Έχουμε σχέδια μεγάλα και εντυπωσιακά, που είμαστε αποφασισμένοι να τα πραγματοποιήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ένα ξεκίνημα, λοιπόν, το 2005 για μια νέα περίοδο στην ιστορία της Κλινικής μας που φιλοδοξούμε να είναι, με τη βοήθεια του Θεού, το ίδιο και περισσότερο δυναμική και πετυχημένη όπως και η πρώτη.

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι εκείνο που νιώθει κάθε άνθρωπος στην αλλαγή του χρόνου. Δηλαδή, μια ελαφρά μελαγχολική διάθεση προς τα πίσω κι ένα δυναμικό ενθουσιασμό προς τα μπρος. Προς τα πίσω, γιατί τα επιτεύγματα του παρελθόντος θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και αρτιότερα. Στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» ποτέ δε μένουμε ικανοποιημένοι. Πάντοτε προσβλέπουμε σε κάτι καλύτερο. Κανόνας της ζωής για μας είναι ότι το καλύτερο είναι πάντα προς τα μπρος, ουδέποτε προς τα πίσω. Και ενθουσιασμός για τις μέρες που έρχονται, γιατί αυτές προοιωνίζονται ενδιαφέρουσες, δυναμικές και πετυχημένες. Ένας ενθουσιασμός που κινητοποιεί, που εμπνέει, που συναρπάζει. Στο κάτω κάτω, η ανθρώπινη ζωή ποια άλλη αξία έχει αν δεν είναι αγώνας προς τα πάνω, προς τα μπρος, προς όλο και υψηλότερα και καλύτερα και σωστότερα επίπεδα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, στο μέλλον με εμπιστοσύνη, με βεβαιότητα ότι ο Θεός θα είναι μαζί μας και με πίστη ότι, όπως πάντοτε, έτσι και τώρα, το καλύτερο είναι στο μέλλον. Αν και αυτό που μένει στο παρελθόν δεν ήταν καθόλου άσχημο.

O Διευθυντής της Kλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ