ΠΙΣΩ
Ευρωπαϊκή Διάκριση στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Τεύχος 21
Ευρωπαϊκή Διάκριση στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Σε ειδική πανηγυρική τελετή που οργανώθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στις 18 Μαρτίου 2009, έγινε η απονομή του βραβείου «ΕΛΠΙΔΑ 2008» (HOPE 2008) στην Κλινική μας, από εκπροσώπους της Κινήσεως «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» (HOPE FOR EUROPE).Η Οργάνωση “HOPE FOR EUROPE” καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και επιτελεί πνευματικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το βραβείο “HOPE” απονέμεται, εδώ και μερικά χρόνια, σε ιδρύματα, κινήσεις ή και άτομα που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στην προαγωγή πνευματικών και ανθρωπιστικών αρχών, στα πλαίσια πάντοτε των χριστιανικών ιδεωδών, ώστε να αυξάνεται συνεχώς στην Ευρώπη η ιδέα της συνεργασίας, της συνυπάρξεως και της προσεγγίσεως λαών και εθνικών κοινοτήτων.Οι εκπρόσωποι της οργανώσεως “HOPE FOR EUROPE” Dr. Chris Steyn και Mr. Jeff Fountain, απονέμοντας το βραβείο «ΕΛΠΙΔΑ 2008» στο Διευθυντή της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» κ. Δ. Κατσάρκα, τόνισαν ότι η Κλινική επελέγη για το σκοπό αυτό, επειδή το έργο της που ξεπερνά τα όρια της σωστής ιατρικής έχει γίνει γνωστό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί, εκτός των άλλων, μια σημαντική ένδειξη ενθαρρύνσεως και συμπαραστάσεως ώστε το έργο αυτό να συνεχιστεί στις ίδιες γραμμές που σταθερά ακολουθεί ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», δηλαδή με βάση τους κανόνες «επ’ ωφελείη των καμνόντων» του Ιπποκράτη και «μείζων τούτων η αγάπη» του Αποστόλου Παύλου.

Ο Διευθυντής της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», κ. Δ. Κατσάρκας, απαντώντας στην προσφώνηση των ξένων επισκεπτών, ευχαρίστησε θερμά για τη σημαντική διάκριση που γίνεται στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και που αποτελεί αναγνώριση των στόχων της, της μέχρι σήμερα πορείας της και της συμβολής της στη διαμόρφωση υψηλού ιατρικού και πνευματικού υπόβαθρου, σε μια εποχή που οι αρχές αυτές κινδυνεύουν να λησμονηθούν.

Στην τελετή πήρε μέρος η Χορωδία της Ελευθέρας Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέφανου Κατσάρκα, καθώς και οι καλλιτέχνες Βαγγέλης και Ανέλια Πορτοκάλη (πιάνο) και Μαρίνη Πεϊκίδου (βιόλα).

Συνεργάτες και φίλοι της Κλινικής που ήταν παρόντες στην απονομή του βραβείου χάρηκαν ιδιαίτερα την υψηλή διάκριση που τοποθετεί την Κλινική σε πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο και μάλιστα σε ξεχωριστή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ