ΠΙΣΩ
Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου AMIS, η νέα τεχνική
που κάνει την διαφορά
Δρ Ιωάννης Τερζίδης
MD, BSc, PhD.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
TheMIS Orthopaedic Center
Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Μέλος του club deς AMIS
προτεινόμενος χειρουργός για την τεχνική AMIS από την Medacta Int.

Είναι πλέον γνωστό, κοινωνικά αποδεκτό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η χειρουργική αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου με τεχνητή άρθρωση προσφέρει εξαφάνιση του πόνου, καλύτερη κινητικότητα και εν γένει βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενούς. Από τις αρχές της δεκαετίας του 60 έως σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία παγκοσμίως. Η εξέλιξη και η βελτιστοποίηση των υλικών ήταν ραγδαία, καθώς οι ενδείξεις για χειρουργική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου ολοένα και περισσότερο αυξάνονταν. Ταυτόχρονα στον Ορθοπαιδικό κόσμο η ανησυχία για μικρότερες επεμβατικές τεχνικές σταδιακά γινόταν πραγματικότητα. Ήταν οι αρθροσκοπήσεις για αρχή και ακολούθησαν άλλες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας.Εξάλλου, η μαγεία της χειρουργικής τεχνικής είναι, χρησιμοποιώντας τα ανατομικά μονοπάτια του ανθρώπινου σώματος, με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, να επιτυγχάνεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο χειρουργικό τραύμα. Αυτή η φιλοσοφία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια από εξειδικευμένα Ορθοπαιδικά κέντρα της Γαλλίας και της Ελβετίας στην χειρουργική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Παραδοσιακά, παρόλη την τρομερή βελτίωση των υλικών αρθροπλαστικής και των χειρουργικών τεχνικών, έχουν απομείνει σαν μειονεκτήματα η αποκόλληση των μυών, η τμηματική ή ολική αφαίρεση του αρθρικού θυλάκου και η διατήρηση μιας χειρουργικής τομής τουλάχιστον 15-20 εκατοστών. Σήμερα, με την τεχνική AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery) αξιοποιούνται τα πλεονεκτήματα της ελάχιστης παρεμβατικότητας στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακρίβεια της τοποθέτησης των υλικών.

Στην Κλινική μας, μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση σε ειδικό κέντρο της Γαλλίας του γράφοντα Γιάννη Τερζίδη και των συνεργατών του, Ορθοπαιδικών Χειρουργών, Αριστοτέλη Σιδερίδη και Εμμανουήλ Παπακώστα, ήδη από τον Ιούνιο του 2010 άρχισε να εφαρμόζεται η νέα χειρουργική μέθοδος. Τα πρώτα μηνύματα από τους ασθενείς που χειρουργήθηκαν με την νέα αυτή χειρουργική τεχνική είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει τάχιστη μετεγχειρητική αποκατάσταση, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, γρήγορη κινητοποίηση ακόμη και την ίδια ημέρα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, μικρότερη παραμονή στην Κλινική, περιορισμένο χειρουργικό τραύμα (τομή μόλις 7-8 εκατοστά) και φυσικά επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γρήγορα, χωρίς πόνο και με φυσιολογική την κινητικότητα του ισχίου.


Σε ποιούς απευθύνεται

Η νέα τεχνική απευθύνεται σε ασθενείς με εγκατεστημένη οστεοαρθρίτιδα του ισχίου. Σε άτομα δηλαδή με έντονο πόνο στο ισχίο, με περιορισμένη την κινητικότητα του ισχίου, αδυναμία παρατεταμένης βάδισης και φυσικά επιβεβαιωμένες, με ακτινολογικές εξετάσεις, αλλοιώσεις της άρθρωσης.

Αντενδείκνυται η συγκεκριμένη τεχνική AMIS (όχι όμως και η παραδοσιακή) σε περιπτώσεις παχυσαρκίας, προχωρημένης οστεοπόρωσης και σε αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου.

Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου:

  1. Είναι ελάχιστα τραυματική μέθοδος
  2. Δεν διαταράσσεται το μυϊκό υπόστρωμα και ο μυϊκός τόνος
  3. Διατηρείται ο αρθρικός θύλακος και προσφέρει σταθερότητα στην άρθρωση
  4. Επιτυγχάνεται άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, ακόμη και την ίδια ημέρα
  5. Ελάχιστος ή καθόλου μετεγχειρητικός πόνος
  6. Καθόλου χωλότητα στην βάδιση
  7. Μικρότερη παραμονή στην Κλινική
  8. Γρηγορότερη επιστροφή στην καθημερινότητα
  9. Θεαματικό αισθητικό αποτέλεσμα, τομή 7-8 εκατοστά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com