ΠΙΣΩ
ΝέαΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Ημερίδα Παιδογαστρεντερολογίας με θέμα «Τάσεις και απόψεις στην Παιδογαστρεντερολογία».

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», ως ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης, φιλοξένησε τις απογευματινές συνεδρίες της ημερίδας στους χώρους της. Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα του τομέα και διοργανωτές και σύνεδροι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της εκδήλωσης.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ
Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρτυ στα χειρουργεία της Κλινικής. Νοσηλευτές και γιατροί μοιράστηκαν λίγες χαρούμενες ώρες μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα και απόλαυσαν τα … απαραίτητα γαστρονομικά εδέσματα.


ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
Προσφάτως, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με την ομάδα των επεμβατικών καρδιολόγων που αποτελείται από τους κ.κ. Πέτρο Δάρδα, Δημήτρη Τσικαδέρη, Νίκο Μεζίλη και Βλάση Νινιό, σε συνεργασία με μία από τις μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας, αναβαθμίστηκε σε πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και πρακτικής στην επεμβατική καρδιολογία (Center of Excellence).

Από περίπου ενός έτους, η συγκεκριμένη ομάδα των καρδιολόγων έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ενδεικτικά αναφέρουμε την Πολωνία, την Κροατία, τη Σλοβενία, για την εκπαίδευση των τοπικών καρδιολόγων σε διάφορα κέντρα σε συγκεκριμένες τεχνικές αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αρτηριών, συγκεκριμένα της τεχνικής του Rotablation (περιστροφική αθηρεκτομή) και του ενδοστεφανιαίου υπερηχογραφήματος. Ταυτόχρονα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές επισκέψεις από ομάδες επεμβατικών καρδιολόγων και τεχνικών που εργάζονται σε αιμοδυναμικά εργαστήρια χωρών του εξωτερικού στην Κλινική για εκπαίδευση στις παραπάνω τεχνικές.

Με την αναβάθμιση του κέντρου σε πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο σημειωτέον θα είναι ένα από τα δεκατρία κέντρα εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, η όλη διαδικασία της εκπαίδευσης παίρνει πιο επίσημο και γενικευμένο χαρακτήρα. Ήδη για το 2009 έχουν προγραμματιστεί πολλαπλές επισκέψεις καρδιολόγων από κέντρα του εξωτερικού, που εκτείνονται σε μία γεωγραφική έκταση από τη Ρωσική Δημοκρατία έως την Αίγυπτο και περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι, για αυτές τις περιοχές, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αποτελεί το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ


Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη δεξίωση της Κλινικής μας, σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα προσδοκιών και αισιοδοξίας. Επρόκειτο, στην πραγματικότητα, για δεξίωση εργασίας μεταξύ της Διοίκησης, των ιατρών συνεργατών και των προϊσταμένων των διαφόρων τμημάτων της Κλινικής, μια και στόχος ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα και να υποβληθούν προτάσεις, τώρα που ολοκληρώνονται οι εργασίες επεκτάσεως και ανακαινίσεως της Κλινικής. Η δεξίωση έγινε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κλινικής, με παρουσία μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων, και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν και γόνιμη και ενδιαφέρουσα. Μια επιπρόσθετη απόδειξη της αισιοδοξίας που μ’ αυτήν η Κλινική και οι συνεργάτες της αντιμετωπίζουν το άμεσο και απώτερο μέλλον.


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε την περασμένη χρονιά, μετά από μακρά συνεργασία, τις κ.κ. Ματούλα Πολυμερίδου, Μαρία Καρακεβά, Αφρούλα Παπαδοπούλου και Γεωργία Πόππη που συνταξιοδοτήθηκαν. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στη νέα τους ζωή.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
17o ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, 8-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Ο κ. Ηλίας Τσάκος, Χειρουργός Γυναικολόγος, και η ιατρική του ομάδα παρουσίασαν την εργασία με θέμα «Υστεροσκόπηση: 10 χρόνια εμπειρίας (1998-2008). Ανάλυση 850 περιστατικών.»
Αναλύθηκαν 850 περιστατικά υστεροσκόπησης που πραγματοποιήθηκαν στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».
Τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως ασθενείς με αιμορραγίες μήτρας και Υπογονιμότητα, που έπασχαν από πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις, υπερπλασία, διάφραγμα, καρκίνο κλπ.
Συμπερασματικά, η υστεροσκόπηση αποδείχθηκε ασφαλής, αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας συχνών γυναικολογικών προβλημάτων.

Tsakos E., et al. Hysteroscopy: 10 years experience (1998-2008) – analysis of 850 cases. Gynaecological Surgery 2008; 5: S127-S128.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com