ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
Σεμινάριο ΜαιευτικήςΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Μαιευτικής στην αίθουσα διαλέξεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ηλία Τσάκου και των συνεργατών του.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν νέοι γονείς, ιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και ευρύ κοινό. Στο σεμινάριο αναλύθηκαν με λεπτομέρειες τα σύγχρονα θέματα που αφορούν στην κύηση, τη γαλουχία και το θηλασμό.

Στην Εισαγωγή - Χαιρετισμό, ο κ. Ηλίας Τσάκος, MRCOG, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, μίλησε για την πρόοδο σε όλους τους τομείς της Μαιευτικής & Γυναικολογίας και για τη σημασία της εξειδικευμένης φροντίδας από ομάδα ιατρών ανάλογα με την περίπτωση.

Ακολούθησε ομιλία για τα Βλαστικά κύτταρα: μύθοι & πραγματικότητα που επιμελήθηκε ο κ. Στέλιος Κατσανίκος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Αναπτύχθηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές φύλαξης και οι παρούσες και μελλοντικές εφαρμογές των πολυδύναμων αυτών κυττάρων.

Ο κ. Αθανάσιος Τολίκας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, ανέπτυξε το θέμα: Κύηση - τοκετός: νεότερα δεδομένα. Αναλύθηκαν οι εξελίξεις στην προγεννητική διάγνωση, στην υπερηχογραφία της κύησης και συνολικά η πρόοδος που εξασφαλίζει υγιείς μητέρες και υγιή παιδιά.

Στη συνέχεια, η κ. Κανελίνα Μπίμπα-Τσάκου, PhD, Ειδικός Χειρουργός, ανέλυσε το θέμα Μαστός: Κύηση - Γαλουχία. Καλύφθηκαν τα συχνά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στο μαστό κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές πρόληψης και θεραπείας. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στη συνολική πρόληψη παθήσεων του μαστού λόγω της μεγαλύτερης ηλικίας των εγκύων και της συχνής χρήσης ορμονικής υποβοήθησης για τη σύλληψη.

Μετά το διάλειμμα, ο κ. Τσάκος ανέπτυξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σχετικά με την κύηση μετά από εξωσωματική. Αναπτύχθηκαν οι λόγοι που καθιστούν κάθε κύηση μετά από εξωσωματική υψηλού κινδύνου και οι τρόποι πρόληψης και αποφυγής επιπλοκών τόσο στη μητέρα όσο και στο έμβρυο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πολύδυμες κυήσεις και στην έγκυο μεγαλύτερης ηλικίας.

Το σεμινάριο έκλεισε με Ερωτήσεις και Συζήτηση με το κοινό. Ακολούθησε δεξίωση όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να εμπλακούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους οργανωτές και να ξεναγηθούν στις νέες εγκαταστάσεις της Κλινικής.

Σεμινάρια Μαιευτικής και Γονιμότητας, με δωρεάν συμμετοχή, οργανώνονται στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» δύο φορές το χρόνο, Άνοιξη και Φθινόπωρο.

Για πληροφορίες και προσκλήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Γυναικολογίας & Γονιμότητας, 2310 402 400, 2310 402070.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ