ΠΙΣΩ
'Ολγα ΚεζκερίδουΑπό πότε δουλεύετε στην Κλινική και πόσα χρόνια είστε Προϊσταμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;

Εργάζομαι στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» από τον Ιούλιο του 1988. Είμαι Προϊσταμένη στη ΜΕΘ εδώ και 14 χρόνια.

Είστε ικανοποιημένη με την επαγγελματική σας εξέλιξη;
Ναι, μου παρουσιάστηκαν ευκαιρίες τις οποίες αξιοποίησα με πολλή δουλειά και διάθεση για γνώση

Θα προτιμούσατε να δουλεύατε σε κάποιο άλλο τμήμα της Κλινικής;
Η σταδιοδρομία μου στην Κλινική ξεκίνησε από παθολογικό και στη συνέχεια χειρουργικό τομέα. Ο κάθε τομέας έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και είναι εξίσου σημαντικός. Προτιμώ όμως την απασχόληση στη ΜΕΘ γιατί είναι ιδιαίτερα νευραλγικό τμήμα, σου δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις συνέχεια νέες προκλήσεις και καινούριες μεθόδους.

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος του Προϊσταμένου ενός τμήματος και μάλιστα ενός τμήματος τόσο απαιτητικού όπως η ΜΕΘ;
Ο ρόλος του Προϊστάμενου είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Πρέπει να συνδυάζει ακεραιότητα χαρακτήρα, επαγγελματικές γνώσεις, εμπειρία, πειθώ, ανάληψη ρίσκων, αποτελεσματική επικοινωνία, επιχειρηματικό πνεύμα, στρατηγική σκέψη, προνοητικότητα, ευελιξία, ανάπτυξη και συνοχή ομάδας, προετοιμασία διαδόχων.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Προϊσταμένη;
Θέλει τέχνη για να επηρεάσεις τη σκέψη και τη συμπεριφορά μιας ομάδας ανθρώπων με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων. Κρίνοντας τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι κάνοντας στο τέλος κάθε εβδομάδας μια αυτοκριτική, ο κάθε προϊστάμενος θα μπορούσε να διορθωθεί και να αναθεωρήσει πρακτικές του παρελθόντος για το συμφέρον του ίδιου, της Κλινικής και πάνω απ’ όλα του αρρώστου.

Πώς είναι η ζωή μέσα στη ΜΕΘ;
Είναι δύσκολη η ζωή στη ΜΕΘ. Οι βαριά πάσχοντες εξαρτώνται άμεσα από τους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς ή νοσηλευτές). Περνούν αρκετό διάστημα της ζωής τους σε έναν ενιαίο χώρο μαζί με άλλους αρρώστους. Αρκετές φορές χάνουν επαφή με το περιβάλλον και το χρόνο, κάνουν τη νύχτα μέρα, γίνονται άλλοτε απαισιόδοξοι και άλλοτε διεγερτικοί.

Ποια θεωρείτε απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον νοσηλευτή της ΜΕΘ;
Για το νοσηλευτή θέλει πολύ κουράγιο καθημερινά, να φροντίσει τον ασθενή, να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να του δώσει ελπίδα για το μέλλον. Ο νοσηλευτής πρέπει να χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, υπομονή, επαγγελματική κατάρτιση και διάθεση για μάθηση

Πώς νιώθετε τώρα με την επικείμενη επέκταση της Κλινικής;
Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» περνά στη δεύτερη περίοδο της λειτουργίας της με την επέκταση. Σαν εργαζόμενη αισθάνομαι ακόμη περισσότερη ασφάλεια στο συγκεκριμένο χώρο. Βλέπω τη διοίκηση να ακολουθεί τις αλλαγές στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» δε χρειάζεται να δημιουργήσει αυτό που δεν είναι. Γιατί είναι η καλύτερη ιδιωτική Κλινική της Θεσσαλονίκης. Αλλά χρειάζεται να αναβαθμίσει κάποια τμήματα και να δημιουργήσει πιο άνετους χώρους.

Πιστεύετε ότι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για το τμήμα σας;
Πώς φαντάζεστε την Εντατική Μονάδα του μέλλοντος;
Καθώς σκέφτομαι τις καινούριες εντατικές της Κλινικής, σκέφτομαι την εντατική του μέλλοντος. Έναν αξιοπρεπή χώρο άρτια εξοπλισμένο με ηλεκτρονική τεχνολογία και εξειδικευμένο προσωπικό.

Πώς βλέπετε το μέλλον της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»;
Το μέλλον της Κλινικής διαγράφεται μπροστά μου ακόμα πιο δημιουργικό. Με πρωταρχικό στόχο την αγάπη και το σεβασμό προς τον άρρωστο, η Κλινική έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:

  • Υποστηρίζει νέες μεθόδους.
  • Αγοράζει μηχανήματα συμβατά με την τεχνολογία του μέλλοντος.
  • Προωθεί συνεργασίες με νέους γιατρούς.
  • Επιλέγει αξιοκρατικά τα στελέχη της.
  • Κρατάει έναν οικογενειακό χαρακτήρα και μια διοίκηση σιδερένιας γροθιάς με βελούδινο γάντι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com