ΠΙΣΩ
Καρκίνος του Μαστού …η ζωή μετά

Tο GA Plastic Surgery και το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκδήλωση με τίτλο «Καρκίνος του Μαστού …η ζωή μετά», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Με κεντρικό σλόγκαν «Ενα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα με ΛΟΓΟ-ΕΙΚΟΝΑ-ΚΙΝΗΣΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, τη ζωή των γυναικών μετά τη διάγνωση,τις δύσκολες ημέρες της θεραπείας τους και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Με έναν αισιόδοξο και εορταστικό χαρακτήρα, οι διοργανωτές θέλησαν να προβάλουν γυναίκες που έχουν νοσήσει, παλέψει και βγει από αυτή τη δοκιμασία γεμάτες όρεξη για ζωή.Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ TV Εύα Αντωνοπούλου, σε ένα κατάμεστο φουαγιέ με 1.000 καλεσμένους. Η βραδιά άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Γιάννη Μπουτάρη και του Προέδρου Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ κου Βασίλη Ταρλατζή.

Ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Άλματος Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης κας Ελένης Ντελιοπούλου και της Διευθύντριας του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής GA Plastic Surgery,πλαστικού χειρουργού κας Αθηνάς Γιαννοπούλου.Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα αξιόλογο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ με μαρτυρικές καταθέσεις ζωής γυναικών που είχαν το θάρρος να μοιραστούν την εμπειρία της πάθησής τους και να μιλήσουν ανοιχτά για αυτήν, που προκάλεσε αίσθηση και συγκίνησε τους παραβρισκόμενους. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μία πρωτότυπη και φαντασμαγορική κίνηση των γυναικών αυτών (επίδειξη μόδας) που με πρωτοφανή αυτοπεποίθηση και χάρη παρουσίασαν δημιουργίες οίκων μόδας αποδεικνύοντας έτσι ότι νίκησαν τη μάχη με τον καρκίνο και ολοκληρωμένες - και όχι απλά θεραπευμένες - απολαμβάνουν τη ζωή μετά...

Με το τέλος της εκδήλωσης, στη σκηνή ανέβηκε η Μελίνα Ασλανίδου που κράτησε μουσική συντροφιά στους καλεσμένους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που παραχωρήθηκε στο ισόγειο του Μεγάρου.

Ο εθελοντισμός και η προσωπική δουλειά των διοργανωτών ήταν δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Η ποικιλομορφία ωστόσο των ανθρώπων που συμμετείχαν απέδειξε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις και αφορά όλες τις γυναίκες!

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» συμμετείχε στην εκδήλωση ως μέγας χορηγός. Παράλληλα, 30 άτομα του προσωπικού της Κλινικής, κυρίως νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, συμμετείχαν στην εκδήλωση ως εθελοντές προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» Δρ Δημοσθένης Κατσάρκας και η οικογένειά του, καθώς και ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιατρών και εργαζομένων της Κλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ