ΠΙΣΩ
Αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε έφηβους
Γεωργία Βαδαρλή
Πλαστική Χειρουργός

Ο αριθμός των εφήβων που ζητούν και υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής αυξήθηκε δραματικά την τελευταία δεκαετία.

Οι πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις στην εφηβική ηλικία είναι:
ρινοπλαστική, ωτοπλαστική (αφορά και παιδιά), σμίκρυνση μαστών, διόρθωση ασυμμετρίας μαστών, αυξητική μαστών, ανόρθωση μαστών, μείωση μαστών σε αγόρια, κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση, και διόρθωση ουλών.

Η ρινοπλαστική είναι η πιο συχνή επέμβαση στους εφήβους και μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης, γεγονός το οποίο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για μεν τα κορίτσια κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα δεκαπέντε έτη, για δε τα αγόρια μετά τα δεκαέξι ή δεκαεφτά έτη.

Η ωτοπλαστική αφορά τα πεταχτά αυτιά και αποκαθιστά τη δυσμορφία στα πτερύγια. Μπορεί να γίνει μετά την ηλικία των πέντε ετών. Στις μεγαλύτερες ηλικίες η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία.

Σε περιπτώσεις μεγάλων μαστών που δημιουργούν προβλήματα στην άθληση και την ένδυση, η χειρουργική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που δίνει λύση στο πρόβλημα είναι η σμίκρυνση των μαστών σε φυσιολογικό μέγεθος. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Απαραίτητη είναι η προεγχειρητική ενημέρωση για τις τομές γύρω από τη θηλαία άλω και κατακόρυφα.

Η αυξητική μαστών και η διόρθωση ασυμμετρίας των μαστών είναι χειρουργικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνονται όταν ολοκληρωθεί η σωματική ανάπτυξη, συνήθως μετά την ηλικία των δεκαοχτώ ετών. Ιδιαίτερα η αυξητική μαστοπλαστική απαιτεί ωριμότητα της ενδιαφερόμενης για να γίνει η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους των ενθεμάτων.

Ανόρθωση μαστών απαιτείται μετά από μεγάλη απώλεια βάρους στην εφηβική ηλικία με αποτέλεσμα μεγάλη πτώση των μαστών. Όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τους μαστούς γίνονται με γενική αναισθησία.

Η μειωτική μαστών σε αγόρια γίνεται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των μαστών που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας και διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Πολλοί έφηβοι ντρέπονται για την εμφάνισή τους και αποφασίζουν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση της περιοχής και αφαίρεση του μαζικού αδένα όταν χρειάζεται.

Η κοιλιοπλαστική είναι χειρουργική επέμβαση που αφορά τους μύες και το δέρμα της κοιλιακής χώρας. Στους έφηβους η επέμβαση αυτή ενδείκνυται μετά από απώλεια σημαντικού βάρους για να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος που κρέμεται.

Η λιποαναρρόφηση είναι μία αισθητική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής αποκλειστικά και μόνο για την αφαίρεση τοπικού λίπους και όχι για αδυνάτισμα. Αφορά διάφορα σημεία του σώματος και γίνεται μετά την ηλικία των δεκαοχτώ ετών.

Η διόρθωση των μετατραυματικών ή μετεγχειρητικών ουλών σε παιδιά και έφηβους συνιστάται μετά παρέλευση δύο ή τριών μηνών από τον τραυματισμό ή την χειρουργική επέμβαση.

Προεγχειρητικά σε κάθε αισθητική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής κρίνεται απαραίτητη η πλήρης ενημέρωση του έφηβου και των γονιών του γύρω από τη διαδικασία, τη μετεγχειρητική πορεία και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com