ΠΙΣΩ
Συνέντευξη

Ο Γιώργος Καραΐσκος, παλιός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και μάλιστα μεγάλο όνομα στα ένδοξα χρόνια της ομάδας, ήρθε στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» σε βαρύτατη κατάσταση. Περνώντας την πόρτα, έπεσε κάτω αναίσθητος. Η ταχύτατη επέμβαση της ομάδας διάσωσης και η επίμονη εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης επανέφεραν μια στοιχειώδη καρδιακή λειτουργία. Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι ο άρρωστος είχε υποστεί μαζική πνευμονική εμβολή και η κατάσταση κρίθηκε προθανάτια. Και τότε, κάποιος πρότεινε μια τρελή ιδέα:
«Δε ζητάμε απ’ τον Αντώνη Πίτση (το γνωστό καρδιοχειρουργό) να ανοίξει τον θώρακα ταχύτατα και να προσπαθήσει να βγάλει τους θρόμβους;» Αν και η πρόταση έμοιαζε παράλογη, τέθηκε ταχύτατα σε εφαρμογή. Και, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, ο άρρωστος επέζησε, παρόλο που παρέμεινε στην Εντατική πολλές εβδομάδες. 

Η κόρη του ασθενούς, Μπιάνκα Καραΐσκου, απαντά παρακάτω στις ερωτήσεις μας.


Πώς άρχισε η περιπέτεια της υγείας του πατέρα σας;

Στις 12 Νοεμβρίου 2013, ερχόμασταν στην Κλινική για προγραμματισμένες εξετάσεις και μόλις φτάσαμε, ο πατέρας μου έπαθε μαζική πνευμονική εμβολή και ανακοπή καρδιάς, που πιθανότατα προήλθε από θρόμβωση, αφετηρία της οποίας φαίνεται πως ήταν ένα κάταγμα στο μετατάρσιο από τον περασμένο Ιούλιο.


Πώς βιώσατε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια;

Αρχικά σοκαρίστηκα, γιατί λίγο πριν φτάσουμε άρχισε να διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει και το κακό θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δρόμο. Ευτυχώς, όμως, για καλή μας τύχη συνέβη στην είσοδο της Κλινικής, αλλά παράλληλα δεν γνώριζα τον Γολγοθά που μας περίμενε. Για 3 μήνες πέρασα πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα στην Κλινική.


Τόσες εβδομάδες με τον πατέρα σας στην Εντατική, φαντάζομαι ζήσατε πολύ έντονες στιγμές.

Στην ΜΕΘ παρέμεινε για 76 ημέρες, εκ των οποίων τις 18 ήταν σε καταστολή. Οι γιατροί μου επισήμαναν ότι δεν γνώριζαν τι γίνεται εγκεφαλικά, λόγω του ότι είχε μείνει χωρίς οξυγόνο για πάρα πολλά λεπτά. 
Από την πρώτη στιγμή που μπήκα να δω τον πατέρα μου, του μιλούσα συνέχεια (πιστεύω ότι με άκουγε). Πάντα ήμουν αισιόδοξη παρά την κλινική του εικόνα. 
Η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε σκαμπανεβάσματα και χρειάστηκαν πολλά χειρουργεία μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, όπου και βγήκε από την ΜΕΘ και μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική μονάδα. Η ημέρα αυτή έχει χαραχτεί στην μνήμη μου. 
Βέβαια, υπάρχουν πολλές έντονες στιγμές που έζησα… Όπως την πρώτη φορά που άνοιξε τα μάτια του, την πρώτη φορά που άρθρωσε λέξη, την πρώτη φορά που μου έσφιξε το χέρι, την πρώτη φορά που μου έστειλε φιλί…


Ήρθαν στιγμές που απελπιστήκατε τελείως; Πότε άρχισε κάποια ελπίδα να διαφαίνεται;

Ήμουν αισιόδοξη από την πρώτη στιγμή και παρέμεινα έτσι μέχρι το τέλος της περιπέτειας του πατέρα μου.


Η μαζική πνευμονική εμβολή συνήθως αποβαίνει μοιραία για τον ασθενή. Θα λέγαμε πως αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι ο πατέρας σας σήμερα είναι σε τόσο καλή κατάσταση.

Όντως, οι πιθανότητες που μου έδιναν την πρώτη ημέρα οι γιατροί για να ζήσει ο πατέρας μου ήταν 0% με 1%, αλλά εγώ τους διαβεβαίωσα ότι ο πατέρας μου είναι μέσα σε αυτές τις πιθανότητες. 
Το ότι ζει αυτήν την στιγμή ο πατέρας μου οφείλεται στις πράξεις δυο πολύ σημαντικών ανθρώπων για μένα, του κ. Κατσάρκα και του κ. Πίτση: στου πρώτου την αποφασιστικότητα και το ρίσκο, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, και στη γνώση και εμπειρία του δεύτερου σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Και φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τον πατέρα μου.
Πολύ σημαντικό ρόλο πιστεύω έπαιξε η δυνατή κράση του πατέρα μου, η πίστη και η αγάπη που του έδειξαν όλοι οι φίλοι και συγγενείς του.


Τι εντυπώσεις αποκομίσατε από το προσωπικό της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»;

Η εντύπωση που αποκόμισα είναι μια και μοναδική, όλο το υπαλληλικό προσωπικό που έτυχε να συναντήσω μου έδωσε την αίσθηση ότι, όχι απλά εργάζεται εκεί, αλλά ο καθένας ξεχωριστά εκεί μέσα θεωρεί την Κλινική σαν κάτι δικό του.


Τι σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση κατά τη διάρκεια των ημερών που μπαινοβγαίνατε στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ»;

Αρχικά η εξυπηρέτηση του προσωπικού και η καθαριότητα των χώρων. Εκ των υστέρων μου έκανε εντύπωση η μεγάλη επισκεψιμότητα της Κλινικής που αυτό κάτι σημαίνει. 


Ο πατέρας σας, μια μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πρόσωπο γνωστό στην αθλητική κοινωνία. Πώς αντέδρασε η οικογένεια του Ηρακλή στην περιπέτειά του;

Η οικογένεια του Ηρακλή, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια υγείας του, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και με τη δική του συμβολή. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ένα απλό τηλεφώνημα είχε μεγάλη σημασία.


Με όσα ζήσατε τους τελευταίους μήνες, πώς βλέπετε το μέλλον του πατέρα σας;

Του δόθηκε κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθει πλήρως. 
Πιστεύετε ότι στη χώρα μας υπάρχουν γιατροί, αλλά και νοσηλευτήρια, όπου μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τη ζωή και την υγεία του;

Πίστευα πως δεν υπάρχουν μέχρι τη στιγμή που ήρθα στην Κλινική του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» και, βάσει του θέματος που είχαμε προσωπικά, μας αποδείξατε ότι ΝΑΙ υπάρχουν.


Από όλη αυτή την ιστορία, τι είναι εκείνο που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη σας;

Αυτό που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου είναι ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να συμβούν μέσα σε μια στιγμή.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Γιώργος Καραΐσκος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας το 1954. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Κεντρικό Ίδρυμα Αθλητισμού της ουγγρικής πρωτεύουσας, ένα είδος ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη μεγάλη Ουίπεστ από την οποία μεταγράφηκε στον Εθνικό το 1974. Στον Εθνικό παρέμεινε μέχρι το 1981, από εκεί πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 1981 ως το 1987.
Μετά τη δοκιμασμένη καριέρα του στον Ηρακλή, όπου αποτέλεσε μέλος της καλύτερης ομάδας που είχε ποτέ ο «Γηραιός», με συμπαίκτες τους Σάββα Κωφίδη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Λάκη Παπαϊωάννου και άλλους αστέρες της εποχής εκείνης, μετακινήθηκε στη Βέροια για ενάμιση χρόνο, προτού ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ως τεχνικός ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και δια μέσου ερασιτεχνικών ομάδων επανεντάχθηκε στις τάξεις του Ηρακλή ως υπεύθυνος ακαδημιών, γενικός αρχηγός και βοηθός προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com