ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
News - 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής
Δρ. Ευστάθιος Κωτίδης
Λέκτορας Χειρουργικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Παχυσαρκίας
 www.stathiskotidis.gr


Ο χειρουργός Κωτίδης Ευστάθιος, σε συνεργασία με την γαστρεντερολογική ομάδα της Κλινκής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», ανακοίνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής θεραπείας ολικής πρόπτωσης του ορθού σε νεαρή ασθενή που εφαρμόστηκε στην Κλινική μας. Η πρόπτωση του ορθού είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ορθό, το τελικό δηλαδή τμήμα του παχέος εντέρου, βγαίνει έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο κατά την προσπάθεια αφόδευσης, λόγω απώλειας της στήριξής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφράσσεται η έξοδος του εντέρου και να επιδεινώνεται η δυσκοιλιότητα του ασθενούς. Η θεραπεία περιελάμβανε καταρχήν συντηρητικά μέτρα και φυσιοθεραπεία που εφαρμόστηκαν από τη γαστρεντερολογική ομάδα της Κλινικής και στη συνέχεια χειρουργική επέμβαση, η οποία περιελάμβανε στήριξη του ορθού και του πυελικού εδάφους με τη χρήση ειδικού πλέγματος και αφαίρεση τμήματος του παχέος εντέρου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά από τον κ.Κωτίδη και την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία. Η διόρθωση της πρόπτωσης του ορθού και της χάλασης του εδάφους της πυέλου ήταν άμεση και πλήρης, με ταυτόχρονη υποχώρηση της χρόνιας δυσκοιλιότητας της ασθενούς. Ο κ. Κωτίδης παρουσίασε στο συνέδριο την τεχνική, βίντεο της επέμβασης, καθώς και τα αποτελέσματα της θεραπείας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των συνέδρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ