ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
Η ζωή μετά. Καρκίνος του μαστού

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη
Δεκέκβριος 2012


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ιατρός, πλαστική χειρουργός κ. Αθηνά Γιαννοπούλου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσαν μια μεγαλειώδη και εντυπωσιακή σε παλμό, ρυθμό, σκηνοθεσία και έμπνευση εκδήλωση, αφιερωμένη σε γυναίκες που έχουν υποστεί την εμπειρία της μαστεκτομής. Παρουσιάστρια η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, που με το δικό της γνωστό, χαρισματικό τρόπο, αφού αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία από την ασθένεια, τα συναισθήματα, την επέμβαση και τη ζωή μετά, παρουσίασε την εκδήλωση. Το Μέγαρο Μουσικής γέμισε από κόσμο, ιατρούς, χορηγούς, επιχειρηματίες, πολλές πολλές γυναίκες.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης - καθώς η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης-, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας, ο Υπουργός Β. Ελλάδας, βουλευτές, τοπικοί Δήμαρχοι.
Η πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κ. Λίτσα Πατρίκη, αναφέρθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών που εγκαινιάστηκε το 2011 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου και κατατέθηκαν τα καθαρά έσοδα από τη βραδιά.
 

Η Μάγια Τσόκλη που παρουσίασε την εκδήλωση
με την χαρακτηριστική της άνεση
και διεισδυτικότητα. 
Οι δύο πρωταγωνίστριεςτης διοργάνωσης
Λίτσα Πατρίκη, πρόεδρος του Παραρτήματος
Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Φίλων
της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας,
και η Χειρουργός Πλαστικής Ιατρικής
κ. Αθηνά Γιαννοπούλου

Η κ. Αθηνά Γιαννοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο στόχο και το σκοπό της διοργάνωσης, που είναι πρώτιστα η ψυχική και προσωπική ενδυνάμωση αυτών των γυναικών, που μετά από μία δύσκολη και επίπονη από πολλές απόψεις διαδικασία επανεντάσσονται στην καθημερινότητα με θάρρος και θετική ενέργεια.


Στο πρόγραμμα υπήρχαν οι βραβεύσεις των συμμετοχών του 2011 με βραβείο έναν πίνακα ζωγραφικής - χορηγία από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Ακολούθησε χορευτική παράσταση με ρυθμούς και ήχους από τη Λατινική Αμερική, την Αργεντινή, το Περού και την Αυστρία. Έκπληκτο το κοινό, με άφθονο χειροκρότημα και επευφημίες, παρακολούθησε τις χορευτικές ικανότητες αυτών των γυναικών, με συνοδεία μουσικού σχήματος - ορχήστρας, την καθοδήγηση Σχολής Χορού και χορευτών.

Ο κ. Δημοσθένης Κατσάρκας, Διευθυντής
της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με τη σύζυγό του
κ. Ευνίκη Κατσάρκα. 
Η κ. Βίκυ Κατσάρκα, Υπεύθυνη Δημοσίων
Σχέσεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»,
με το σύζυγό της κ. Γιώργο Μουσούρη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ