ΠΙΣΩ
Καινούργιες Εφαρμογές στη Γυναικολογία

Tο Υστεροσκοπικό Κέντρο στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» οργανώθηκε και λειτουργεί πλήρως από το Δεκέμβριο του 1999. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η τεχνογνωσία καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των εφαρμογών της Υστεροσκόπησης. Πλέον των 500 Υστεροσκοπήσεων έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα με επιτυχία σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του ενδομητρίου με τηλεσκόπιο Υστεροσκόπηση είναι η επισκόπηση της ενδομήτριας κοιλότητας (=ενδομήτριο) με τη χρήση ενός λεπτού τηλεσκοπίου το οποίο εισέρχεται στο ενδομήτριο μέσω του κόλπου και του τραχήλου. Κατά την Υστεροσκόπηση δε χρησιμοποιείται νυστέρι και δεν υπάρχουν τομές. Με την Υστεροσκόπηση το ενδομήτριο εξετάζεται υπό άμεση όραση και μεγέθυνση, και η αξιοπιστία της διάγνωσης είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο (διακολπικό υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία, απόξεση).

Εάν υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις στο ενδομήτριο (πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις, διαφράγματα), ταυτόχρονα με τη διάγνωση γίνεται και θεραπεία (Επεμβατική Υστεροσκόπηση).

Η διαγνωστική και μικρο-επεμβατική Υστεροσκόπηση διενεργείται συνήθως με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται νοσηλεία στην Κλινική. Στην Επεμβατική Υστεροσκόπηση εφαρμόζεται ελαφρά γενική αναισθησία και η ασθενής συνήθως εξέρχεται από την Κλινική την ημέρα της επέμβασης.

Υστεροσκόπηση και συμφύσεις ενδομητρίου Συμφύσεις ενδομητρίου είναι η παρουσία ουλώδους ιστού στο ενδομήτριο και προκαλούνται είτε έπειτα από τραυματισμό (απόξεση) είτε μετά από φλεγμονή του ενδομητρίου.

Συχνά δεν προκαλούν ενοχλήσεις στη γυναίκα και δεν μπορούν να διαγνωσθούν με το υπερηχογράφημα. Οι συμφύσεις ενδομητρίου έχουν ενοχοποιηθεί για υπογονιμότητα και αποβολές. Η Υστεροσκόπηση είναι η μοναδική μέθοδος αξιόπιστης διάγνωσης και θεραπείας των συμφύσεων ενδομητρίου και συνιστάται σε περιπτώσεις διερεύνησης υπογονιμότητας και αποβολών.

Υστεροσκόπηση και αιμορραγίες μήτρας Αιμορραγίες μήτρας παρουσιάζονται στο 20% των γυναικών και εμφανίζονται είτε ως μεγάλη απώλεια αίματος με την περίοδο είτε ως ακανόνιστη αιμορραγία σε διάφορες φάσεις του κύκλου.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ιδιαίτερα σε γυναίκες μεγαλύτερες των 40 ετών, η αιμορραγία οφείλεται είτε σε δυσλειτουργία του ενδομητρίου είτε σε παθολογικές καταστάσεις όπως πολύποδες, ινομυώματα και υπερπλασία ενδομητρίου.

Η συχνότητα καρκίνου του ενδομητρίου αυξάνεται με την ηλικία και η έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αποκτά επιπλέον σημασία σε γυναίκες γύρω στην εμμηνόπαυση ή και μετά.

Με την Υστεροσκόπηση γίνεται άμεση διάγνωση του αιτίου της αιμορραγίας και ταυτόχρονα γίνεται και θεραπεία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Υστεροσκόπηση και υπογονιμότητα Έως πρόσφατα, ο χρυσός κανόνας για την ανατομική εξέταση των έσω γεννητικών οργάνων της γυναίκας σε περιπτώσεις υπογονιμότητας ήταν η Λαπαροσκόπηση. Με τη Λαπαροσκόπηση όμως δεν εξετάζεται το ενδομήτριο, όργανο ζωτικής σημασίας για την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Σήμερα είναι επιβεβλημένο η Υστεροσκόπηση να διενεργείται ταυτόχρονα με τη Λαπαροσκόπηση. Επιπλέον, η Υστεροσκόπηση είναι επιβεβλημένη σε περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας, αποτυχίας εξωσωματικής γονιμοποίησης και αποβολών.

Τα αποτελέσματα έρευνας σε 100 ασθενείς με ιστορικό υπογονιμότητας και αποβολών, στις οποίες εφαρμόστηκε η Υστεροσκόπηση, παρουσιάστηκαν από τον κ. Ηλία Τσάκο και την ομάδα του στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γονιμότητας και Στειρότητας που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 6-8 Δεκεμβρίου 2002.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα: Στο 70% περίπου των περιπτώσεων υπογονιμότητας διαγνώσθηκαν με την Υστεροσκόπηση παθολογικές καταστάσεις ενδομητρίου (πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις, διαφράγματα, υπερπλασία, πολλαπλή παθολογία). Στο 40% περίπου των περιπτώσεων η προηγηθείσα διάγνωση με υπερηχογράφημα και σαλπιγγογραφία αποδείχθηκε λανθασμένη.

Σε 1 στις 3 γυναίκες επιτεύχθηκε εγκυμοσύνη σε σύντομο διάστημα μετά την Υστεροσκόπηση.

Συμπερασματικά: H Υστεροσκόπηση αποδείχθηκε ως η μέθοδος εκλογής για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία σε περιπτώσεις υπογονιμότητας και αποβολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com