ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
ΔΕΞΙΩΣΗ: Παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων της Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Δεξίωση προς τιμήν των ιατρών – συνεργατών της οργάνωσε η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Με την ευκαιρία αυτή, ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Δημοσθένης Κατσάρκας παρουσίασε και το πρόγραμμα επέκτασης και αναδιοργάνωσης της Κλινικής που μπαίνει σε εφαρμογή εντός των αμέσως προσεχών μηνών. Οι καλεσμένοι ήταν γύρω στους πεντακόσιους και ανάμεσά τους, εκτός των ιατρικών προσωπικοτήτων της πόλης μας, και ορισμένοι βουλευτές και παράγοντες της κοινωνίας.

Ο κ. Κατσάρκας, προσφωνώντας τους καλεσμένους του, επισήμανε τη διαφοροποίηση της σημερινής ιατρικής προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Πρώτα, προς τον τομέα της τεχνολογίας που κάνει κυριολεκτικά θαύματα στη σημερινή ιατρική, καθιστώντας την όμως παράλληλα και οικονομικά πανάκριβη. Και ύστερα, την ηθική μεταβολή στη σημερινή ιατρική που δημιουργεί μελαγχολικές προβλέψεις για το μέλλον και δυσοίωνα φαινόμενα στον ορίζοντα του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο κ. Κατσάρκας τόνισε ότι η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» που έχει ήδη ιστορία εικοσιοκτώ χρόνων στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να τηρήσει την ίδια γραμμή πορείας αταλάντευτα όπως από την πρώτη στιγμή, δηλαδή την εφαρμογή δύο κανόνων: πρώτα του ιπποκρατικού «επ'ωφελείη των καμνόντων» (προς όφελος των ασθενών) και ύστερα του Αποστόλου Παύλου «...μείζων τούτων η αγάπη». «Αν η ιατρική μας χάσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της και γίνει σκέτη οικονομική δοσοληψία», τόνισε ο κ. Κατσάρκας, «τότε χάσαμε το παιχνίδι».

Στη συνέχεια ανήγγειλε ότι η Κλινική προτίθεται να οικοδομήσει άλλες 8.500 τετραγωνικά μέτρα, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα που είναι 6.500. Έτσι, σε σύνολο 15.000 τετραγωνικών μέτρων, τα κρεβάτια θα αυξηθούν από 210 σε 250 και θα προστεθούν νέες μοντέρνες χειρουργικές αίθουσες, νέες σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες και εφαρμογές της σημερινής ιατρικής.

Ο κ. Κατσάρκας κατέληξε τονίζοντας ότι ευτυχώς ο ιατρικός κόσμος της πόλης μας διαθέτει ακόμη αρκετές αξιόλογες επιστημονικές και ηθικές δυνάμεις, ώστε το μέλλον μπορεί να αντιμετωπίζεται με ελπίδα.

Το πυκνό ακροατήριο χειροκρότησε θερμά την ομιλία και στη δεξίωση που επακολούθησε σχολιάστηκαν όλα τα παραπάνω με πολύ ενδιαφέρον και πολλές προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ