ΠΙΣΩ
Χειρουργική Αποκατάσταση Ηβαλγίας

Η πάθηση που προσβάλλει τους αθλητές

Ηβαλγία είναι μια πάθηση που προσβάλλει τους αθλητές, κυρίως τους άντρες. Πρόκειται για εμφάνιση πόνου στην περιοχή της ηβικής σύμφυσης κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Με το πέρασμα του χρόνου ο πόνος γίνεται πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση του αθλητή.

Η ηβαλγία έγινε αντιληπτή ως Κλινική οντότητα στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Στην προσπάθεια να εξηγηθεί το αίτιο των συμπτωμάτων, διαπιστώθηκε η άποψη ότι ο πόνος οφείλεται σε ανεπάρκεια των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, η οποία προκαλεί ερεθισμό των νεύρων (λαγονοϋπογάστριου και λαγονοβουβωνικού). Με βάση τα συμπεράσματα αυτά, άρχισε και η χειρουργική αντιμετώπιση των σχετικών περιστατικών.

Τα άριστα αποτελέσματα οδήγησαν στην καθιέρωση της χειρουργικής επέμβασης ως λύσης στο πρόβλημα της ηβαλγίας. Το 1993, στο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Κακώσεων της Ιερουσαλήμ, ο συνεργάτης της Κλινικής χειρουργός ορθοπαιδικός κ.Κώστας Βουκαλής παρουσίασε ... περιστατικά ηβαλγίας με εξαιρετικά αποτελέσματα (μεταξύ των περιστατικών ήταν και η περίπτωση της ολυμπιονίκου Βούλας Πατουλίδου).

Η αναγνώριση της ηβαλγίας ως Κλινικής οντότητας στην Ελλάδα, και η χειρουργική αντιμετώπισή της πρωτοποριακά στην Κλινική «Άγιος Λουκάς», έγινε αιτία να ζητηθεί από συνεργάτες μας να παρουσιάσουν την καινούργια πάθηση, να εξηγήσουν τα αίτια που την προκαλούν και να προτείνουν τον τρόπο αντιμετώπισής της στο 10 ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ορθοπαιδικών, στη Ρώμη, τον Απρίλιο του 2002. Στο συμπόσιο που οργανώθηκε, την Κλινική «Άγιος Λουκάς» εκπροσώπησε ο κ.Βουκαλής, ο οποίος καθιέρωσε την ανοιχτή χειρουργική τεχνική ως αντιμετώπιση της ηβαλγίας στην Ελλάδα. Ανάλογη ανακοίνωση σχετικά με τη λαπαροσκοπική θεραπεία της ηβαλγίας έκανε και ο χειρουργός κ.Μιχάλης Γενίτσαρης, παρουσιάζοντας περιστατικά που χειρούργησε στην Κλινική μας την εποχή της συνεργασίας του μ'αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com