ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
Κάρτα «BONUS υγείας» της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Βίκυ Κατσάρκα
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Αφού είστε υπεύθυνη, εκτός των άλλων, και για τις δημόσιες σχέσεις της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», είναι προφανές ότι το θέμα της «κάρτας υγείας» που πρόκειται να εκδώσει η Κλινική, εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Θα θέλατε να μας πείτε περί τίνος πρόκειται; 

Η ιδέα για την κυκλοφορία μιας κάρτας προνομίων αποκλειστικά για τους πελάτες της Κλινικής μας ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και χρόνια, αλλά οι συνθήκες δεν είχαν ως τώρα επιτρέψει την υλοποίησή της. Με τις αλλαγές όμως που επήλθαν τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της υγείας, κυρίως με τη δημιουργία του περιβόητου ΕΟΠΥΥ, η ιδέα επανήλθε και έπεσε πλέον σε πρόσφορο έδαφος.
Δυστυχώς, η υγεία είναι ένα αγαθό που κοστίζει, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για υψηλού επιπέδου και άριστης ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Επομένως, η δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου είδους υπηρεσίες καθίσταται πλέον πιο δύσκολη, σε μια Ελλάδα που καθημερινά φυλλοροεί. Ταυτόχρονα, ο δημόσιος τομέας καταρρέει, καθώς η έλλειψη τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό αφήνει τον Έλληνα ασθενή που καταφεύγει στο δημόσιο νοσοκομείο συχνά ακάλυπτο.
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει – σε μικρό βαθμό ασφαλώς – η κάρτα υγείας του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ». Με μία ετήσια συνδρομή, ο κάτοχος της κάρτας εξασφαλίζει ορισμένες δωρεάν εξετάσεις πρόληψης, επισκέψεις σε γιατρούς σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία της Κλινικής με μειωμένη τιμή, ειδικές προσφορές καθʼ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και έκπτωση στα νοσήλια σε περίπτωση εισαγωγής στην Κλινική μετά από παραμονή ενός έτους στο πρόγραμμα. Με λίγα λόγια, η κάρτα αυτή καθιστά πολύ πιο προσβάσιμες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

Ποια λοιπόν είναι η διαφορά αυτής της κάρτας που εσείς προτίθεστε να θέσετε σε κυκλοφορία, σε συσχετισμό με πολλές άλλες κάρτες που αυτή την εποχή κυκλοφορούν με τους ίδιους στόχους;

Τον τελευταίο καιρό, έχουμε όλοι δεχθεί έναν καταιγισμό διαφημιστικών σποτ σχετικά με διάφορες κάρτες υγείας, οι οποίες μάλιστα επιστρατεύουν ακόμη και πρόσωπα της εγχώριας σόου μπιζ με σκοπό να προσελκύσουν τον Έλληνα ασθενή και οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ υπόσχονται τις ύψιστες υπηρεσίες υγείας με το κατώτατο δυνατό κόστος. Ωστόσο, όταν μιλάμε για την υγεία, είναι εύκολο κανείς να καταλάβει ότι ποιότητα και μηδαμινό κόστος δεν μπορούν να συνδυαστούν και τόσο αβίαστα.
Η διαφορά, λοιπόν, της δικής μας κάρτας είναι απλούστατα ότι δεν υπόσχεται τυφλά κάποιες υπηρεσίες υγείας σε κάποιο «ανώνυμο» κέντρο. Αντίθετα, δίνει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», γνωστές σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας για την ποιότητα και το κύρος τους, κι όλα αυτά σε μια τιμή προσιτή σε όλους.

Μήπως όμως η δική σας κάρτα είναι ακριβότερη από πολλές άλλες που είναι διαθέσιμες αυτή την εποχή;
Όπως είπα και προηγουμένως, η υγεία είναι ένα αγαθό που κοστίζει. Για να έχεις γιατρούς με υψηλή κατάρτιση, νοσηλευτές με σωστή εκπαίδευση, αλλά και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πρέπει να διαθέτεις και τους ανάλογους πόρους. Άλλωστε, βασική μας επιθυμία είναι ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» να συνεχίσει να προσφέρει υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ακόμη και μέσα στη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύουμε. Επομένως, διαθέτουμε την κάρτα μας σε μια τιμή ιδιαίτερα προσιτή, αλλά όχι «εξευτελιστική».

 

Η πολύ χαμηλή τιμή στην οποία διατίθενται διάφορες κάρτες υγείας σήμερα δημιουργεί ερωτηματικό όσον αφορά την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, που υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμες στον «πελάτη» με πολύ μικρό τίμημα. 
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει κάθε ενδιαφερόμενος είναι ότι δεν αρκεί κανείς να προβεί σε μια αιματολογική ή απεικονιστική εξέταση, ούτε σε μια κλινική εξέταση από κάποιον γιατρό. Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι η ποιότητα του υλικού, του εξοπλισμού, αλλά και η τεράστια σημασία της επιστημονικής κατάρτισης των γιατρών που αξιολογούν τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τις διάφορες εξετάσεις. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να κάνουμε απλά μια εξέταση, αλλά να φτάσουμε στα σωστά συμπεράσματα, βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε παρακάτω. Επομένως, το πολύ μικρό τίμημα σε τέτοιου είδους υπηρεσίες μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Θεωρείτε ότι η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Κλινικής, που φιλοδοξεί να προσφέρει σωστές υπηρεσίες υγείας σε αρρώστους που προσφεύγουν σε κείνην;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί παρά να έχει το υποκειμενικό στοιχείο. Έχω την εντύπωση ότι η κοινή γνώμη στη Βόρειο Ελλάδα (και όχι μόνο) θα απαντούσε θετικά στο ερώτημα αυτό. Φυσικά, κανένας μας δεν ισχυρίζεται ότι έχουμε πετύχει το μέγιστο δυνατό. Προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε με επιμέλεια, με προσήλωση στη λεπτομέρεια, με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η Κλινική μας να στέκεται στο επίπεδο των σοβαρών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης. Σε ποιο βαθμό το πετυχαίνουμε αυτό είναι ζήτημα που θα κρίνουν και οι άρρωστοι, αλλά και οι συνεργάτες μας.
Θα σας πω όμως και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι το προσωπικό της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» έχει άριστες σχέσεις με τη Διοίκηση, με αποτέλεσμα να έρχονται όλοι στη δουλειά με καλή διάθεση και να μπορούν να αντιμετωπίζουν τους αρρώστους με χαμόγελο και στοργή, νομίζω ότι λέει πολλά. Περισσότερα δεν θα ήθελα να πω. Προτιμώ τα παραπέρα σχόλια να προκύπτουν από τους ασθενείς μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ