ΠΙΣΩ
News - Οι γιατροί του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ»  «ανεβαίνουν» ψηλά

Το ιερό βουνό του Ολύμπου ήταν ο στόχος. Ο Θωμάς τους ξεσήκωσε: «είμαστε ασυγχώρητοι που δεν προσκυνήσαμε ακόμη το μεγαλείο του Ολύμπου». Ο Ανδρέας τους οργάνωσε: «θα πάμε με το αυτοκίνητο στο καταφύγιο του Χρηστάκη και μετά στην κορυφή στο Σκολιό στα 2912μ. Στο τέλος όμως θα καταλήξουμε στο χωριό Άγιος Δημήτριος, στον Δημάτη, όπου θα μας περιμένει το θηλυκό κατσίκι στη γάστρα». Ο Κοσμάς προέβλεψε δυσκολία και κουβάλησε στην πλάτη του στον σάκο μια φιάλη οξυγόνου μέχρι την κορυφή. Ευτυχώς δεν άνοιξε η φιάλη, αλλιώς ο Κοσμάς θα γινόταν αεριωθούμενο. Ο Θανάσης γκρίνιαζε «τι δουλειά έχω εγώ, ένας θαλασσόλυκος, στα βουνά», αλλά σαν γνήσιος ‘ανατολίτης’ ακολούθησε την γυναίκα του κι έδωσε και οδηγίες για την κραιπάλη. Ο Δημήτρης ‘απλά’ ανέβηκε στην κορυφή και, επειδή δεν του έφτασε η δόση, πετάχτηκε και μέχρι τον Μύτικα. Τα δυο κορίτσια, η Κάτια και η Ρούλα, έδειξαν πραγματικά την ευτυχία τους και ξάπλωσαν στις "μαλακές" πέτρες, στη μέση περίπου της διαδρομής. 

Αρχές Αυγούστου, με στολές ορειβασίας, οι κ.κ. καθηγητής Θωμάς Γερασιμίδης - Αγγειοχειρουργός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος - Πλαστικός Χειρουργός, Δημήτρης Γεωργιάδης - Γενικός Χειρουργός, Κοσμάς Τσακιρίδης - Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός, Ανδρέας Μπάκας - Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός, Ρούλα Γατίδου - Αναισθησιολόγος και Κάτια Εξαδάκτυλου, όλοι για πρώτη φορά έφτασαν στο Σκολιό στα 2912μ. Άγγιξαν τους θεούς του Ολύμπου. (Φωτογραφία 1)

Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2


Η ταλαιπωρία, η κούραση, ο ιδρώτας, η δύσπνοια ξεχάστηκαν γρήγορα στα πειράγματα του χειρουργείου. Δεύτερη εξόρμηση στα Πιέρια. Η ομάδα μεγάλωσε αφού προστέθηκαν οι Γιάννης Μέγας – ΩΡΛ με τη σύζυγό του και τον γιο του Αλέξανδρο και ο Αλέξανδρος Κολέτας – Αναισθησιολόγος. Απλά οι "έμπειροι" πλέον ορειβάτες κατέκτησαν τα Πιέρια ανεβαίνοντας στην κορυφή Φλάμπουρο. Λίγο πριν την κορυφή, όμως, ο Θωμάς και ο Ανδρέας υπέκυψαν στον πειρασμό και γεύτηκαν τα βουβαλίσια λουκάνικα ψημένα στη σχάρα που τους κέρασαν οι κυνηγοί που συνάντησαν τυχαία στο καταφύγιο της Κοζάνης. Στην επιστροφή στο καταφύγιο «Σαρακατσάνα» απολαύσανε όλοι το τσάι και ανυπομονούσαν για το φαγητό στον Σερίφη. Το Grand Reserve, κόκκινο κρασί και το ζυγούρι μετά το ξεκοκάλισμα του μπροστινού μοσχαρίσιου μπουτιού έκλεψαν την παράσταση. Τιμητική παρουσία ο Γιώργος Ιωαννίδης με την γυναίκα του. (Φωτογραφία 2)

Τον Οκτώβριο πλέον προγραμματίστηκε μια light διαδρομή στον Ενιπέα. Από τα Πριόνια μια καλή και "κατηφορική" διαδρομή για το Λιτόχωρο. Ο πρόεδρος όμως μας είπε τη μισή αλήθεια για την κατηφόρα, γιατί υπήρχαν περίπου δεκαπέντε κατακόρυφες κατηφόρες και φυσικά δεκαπέντε ανηφόρες. Οι γεφυρούλες, οι καταρράκτες, οι βάθρες με το παγωμένο νερό (ακόμη τρέμει από το κρύο ο Εξαδάκτυλος) ήταν πραγματικά μαγευτικά. Η παρέα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Προστεθήκαν η Πετρούλα Δρένου - τεχνικός εξωσωματικής με τον άντρα της Στέφανο, η Έφη Γερασιμίδου, συμβολαιογράφος, γυναίκα του Θωμά, ο Νίκος Νίτσας και η γυναίκα του, ο Νίκος Τσεκλίδης με τη γυναίκα του Ρεγγίνα και τον γιο τους Στέφανο, καθώς και το σκυλάκι Lady, φίλοι του Εξαδάκτυλου και ο Γιάννης Κυρίτσης - καθηγητής πληροφορικής ΑΠΘ (καλά που ήταν και αυτός). (Φωτογραφία 3)

Φωτογραφία 3 Φωτογραφία 4


Για τέταρτη φορά η ομάδα έκανε ημερήσια εξόρμηση. Αυτήν την φορά πραγματικά light! Στον Χολομώντα, στην "Απολυμένη πέτρα", περπάτησαν σχεδόν όλοι για ένα 3ωρο μέσα στο δάσος και απόλαυσαν το θέαμα της Χαλκιδικής. Δίκιο όμως είχε ο Πρόεδρος ότι η διαδρομή δεν δικαίωνε το φαγητό που ακολούθησε στον φιλόξενο Στέργιο. Ας είναι. Όλοι, μετά από κάθε διαδρομή, κατάκοποι ή όχι, ένιωσαν την απόλυτη απόλαυση και γαλήνη (αποτέλεσμα έκκρισης ενδοκρινών;) της κατάκτησης των στόχων τους. Οι προτάσεις για τις επόμενες αναβάσεις δίνουν και παίρνουν. Αυτοί οι γιατροί του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» φαίνεται ότι θέλουν να ανεβαίνουν συνεχώς ψηλότερα σε όλα τα επίπεδα. Οι φωτογραφίες από τα δείπνα έχουν κοπεί από την λογοκρισία της ομάδας. (Φωτογραφία 4)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com