ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η πόλη μας, στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», συναισθανόμενη τη μεγάλη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται αρωγός στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», από τις 27 Οκτωβρίου, υποδέχεται από τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δεν νοσούν από κορωνοϊό, με σκοπό να ελευθερωθούν σε αυτά κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19, ώστε να εξυπηρετηθεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΙΣΩ
Διεθνής Διάκριση για Έλληνα Ορθοπεδικό

Τη σημαντική επιστημονική διάκριση Rothman-Ranawat, που απονέμεται ετησίως σε 4 διακεκριμένους χειρουργούς αρθροπλαστικών στις ΗΠΑ και κατ' εξαίρεση σε χειρουργούς από τον υπόλοιπο κόσμο, δόθηκε φέτος στον αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεργάτη της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» κ. Ελευθέριο Τσιρίδη.

Η διάκριση αφορά νέους ορθοπεδικούς που προβλέπεται ότι θα ηγηθούν της ορθοπεδικής χειρουργικής τα επόμενα 20 χρόνια. Ο σκοπός του βραβείου είναι να γνωρίσει τους νέους ορθοπεδικούς με τους πιο διακεκριμένους σήμερα χειρουργούς αρθροπλαστικών στις ΗΠΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασιών και επικοινωνίας των χειρουργών αυτών με τα μεγαλύτερα κέντρα αρθροπλαστικής στον κόσμο.

Η βράβευση θα γίνει στα πλαίσια του ετήσιου Παναμερικανικού Ορθοπεδικού Συνεδρίου, που το 2014 θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, την οποία θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα καλύτερα κέντρα αρθροπλαστικών της Βόρειας Αμερικής που θα διαρκέσουν συνολικά 4 εβδομάδες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επεμβάσεις με τους διακεκριμένους γιατρούς στα νοσοκομεία τους και ανταλλαγή εμπειριών που θα βελτιώσουν τις αμφοτερόπλευρες εμπειρίες.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Τσιρίδης θα βρίσκεται στην Αμερική, προσκεκλημένος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου θα μιλήσει για τις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος και ιδιαίτερα για μια σοβαρή επιπλοκή αυτών, τα περιπροθετικά κατάγματα, που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην καταστροφή της ίδιας της πρόθεσης, αλλά και στην καταστροφή του οστού γύρω από αυτή. Όπως αναφέρει ο ίδιος, "μετά από εμπειρία 10 ετών και θεραπεία 300 περίπου τέτοιων περιστωτικών, αλλά και έρευνας στο συγκεκριμένο τομέα, έχουμε καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά. Η βρετανική ορθοπεδική εταιρία χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη έρευνά μας τα τελευταία 5 χρόνια, μέσω της τιμητικής διάκρισης Latta Fellowship."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ