ΠΙΣΩ
Νέα εποχή στη ρομποτική χειρουργική στη Θεσσαλονίκη

Η χρήση συστημάτων ρομποτικής χειρουργικής έχει πλέον καθιερωθεί παγκοσμίως, τόσο στην ιατρική πράξη, όσο και στη συνείδηση των ασθενών, ως η χειρουργική μέθοδος εκλογής (golden standard) σε συγκεκριμένες επεμβάσεις και για συγκεκριμένες ενδείξεις.


Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά και σε αυτόν τον τομέα, ολοκλήρωσε πρόσφατα την προμήθεια, και ήδη προχωράει στην εγκατάσταση, του πλέον σύγχρονου Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci X®.


Τι σημαίνει "Χειρουργική επέμβαση με ρομπότ"


Η χρήση ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευμένο χειρουργό να χρησιμοποιεί ρομποτικούς βραχίονες και ειδικά εργαλεία, για τη διενέργεια συγκεκριμένων περίπλοκων και λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων, μέσω πολύ μικρών τομών και με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Ο χειρουργός κάθεται σε μια ειδική κονσόλα, απ' όπου χειρίζεται το σύστημα χρησιμοποιώντας ειδικά χειριστήρια κι έχοντας υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατη εικόνα (high-definition 3D) του χειρουργικού πεδίου.

 

 

Οφέλη για τον ασθενή


Τα πιθανά οφέλη για τον ασθενή που υποβάλλεται σε ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

  • Λιγότερο πόνο
  • Μικρότερη απώλεια αίματος
  • Λιγότερα και μικρότερα σημάδια
  • Μικρότερο χρόνο αποθεραπείας
  • Ταχύτερη επιστροφή σε κανονική δραστηριότητα
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, καλύτερα κλινικά αποτελέσματα


Έως σήμερα όμως, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένους τομείς, το μεγάλο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων ήταν το υψηλό κόστος τους. Με αυτά τα δεδομένα, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια του Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος da Vinci X®, το οποίο συνδυάζει το σύνολο των πλέον προηγμένων λειτουργικών καινοτομιών των συστημάτων αυτών, με κόστος σε λογικά επίπεδα.
  


Το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci X®


Πλέον, η εφαρμογή ειδικών χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιούνταν ήδη στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ», όπως NeuroSAFE για τη διατήρηση των νεύρων κατά τη διενέργεια ριζικής προστατεκτομής ή η ταυτοποίηση και αφαίρεση Φρουρού Λεμφαδένα για τη διερεύνηση του σταδίου επέκτασης σε περιπτώσεις κακοήθους νόσου, μπορεί, εφ' όσον απαιτείται, να διενεργηθούν και με ρομποτική υποβοήθηση, χωρίς το κόστος να αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα.

Με τον τρόπο αυτόν, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς που έχουν ανάγκη ή επιλέγουν οι ίδιοι να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση με ρομποτική υποβοήθηση, να το κάνουν χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά, όπως ίσχυε στη Θεσσαλονίκη έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να μάθετε εάν το πρόβλημά σας μπορεί να αντιμετωπιστεί ρομποτικά, μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας ή να επικοινωνήσετε απ' ευθείας με την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», στο τηλέφωνο 231 038 0000 ή μέσω e-mail στο info@klinikiagiosloukas.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com