ΠΙΣΩ
30/05/2019 Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η 30η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία ως η Παγκόσμια Ημέρα στον αγώνα ενάντια στην Πολλαπλή Σκλήρυνση. Εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στη νόσο. Η καμπάνια είναι παγκόσμια και η προσπάθεια που γίνεται τεράστια. Επιστημονικές ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα, προβολή του πορτοκαλί χρώματος, του χρώματος της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, διοργανώνονται όπου αυτό είναι δυνατόν.
 

 

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας ήταν τα αόρατα συμπτώματα της νόσου, όπως η κόπωση, η ευαισθησία στη ζέστη, οι διαταραχές από την όραση και τα προβλήματα με την ούρηση. Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν, με διοργανώτρια την Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (gmss.gr) και συμμετοχή του Κέντρου της Κλινικής μας, χθες το απόγευμα, με τη διοργάνωση ποδηλατοβόλτας, με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους στις 20.30. Η ποδηλατοβόλτα κατέληξε στον Λευκό Πύργο στις 21.00, όπου ακολούθησε ο φωτισμός «της αθέατης πλευράς» του Λευκού Πύργου στο πορτοκαλί χρώμα. 

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ένα στόχο, τη «δημιουργία ενός κόσμου χωρίς Πολλαπλή Σκλήρυνση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ