ΠΙΣΩ
Ένα εξειδικευμένο ιατρείο στομίας σύντομα στην Κλινική "Άγιος Λουκάς".

Η 6η Οκτωβρίου 2018 είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που ζουν με κάποιο είδος στομίας. Στομία ή παρά φύση έδρα (γνωστό στους περισσότερους ως «σακουλάκι») είναι ένα τεχνητό άνοιγμα του εντέρου στο κοιλιακό τοίχωμα. Οι πιο συχνές στομίες είναι η ειλεοστομία (στομία του λεπτού εντέρου) και η κολοστομία (στομία του παχέος εντέρου). 

Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, τα άτομα που ζουν με στομία αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες στην καθημερινή περιποίηση και υγιεινή τους, καθώς και σημαντικές προκλήσεις στην καθημερινότητά τους στο επαγγελματικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, καθώς και στην προσωπική τους ζωή.    

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ατόμων αυτών, στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο ένα εξειδικευμένο ιατρείο στομίας. Στόχος του ιατρείου είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ασθενών και των οικείων τους και η αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που σχετίζονται με την περιποίηση μιας στομίας, η υποστήριξη ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση δημιουργίας στομίας και γενικά η νοσηλευτική φροντίδα τέτοιων περιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ