ΠΙΣΩ
28ο Πανελλήνο Συνέδριο Χειρουργικής - Διεθνές χειρουργικό φόρουμ 2012

Ο χειρουργός Κωτίδης Ευστάθιος, σε συνεργασία με την γαστρεντερολογική ομάδα της Κλινκής "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ", ανακοίνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής θεραπείας ολικής πρόπτωσης του ορθού σε νεαρή ασθενή που εφαρμόστηκε στην Κλινική μας.


Η πρόπτωση του ορθού είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ορθό, το τελικό δηλαδή τμήμα του παχέος εντέρου, βγαίνει έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο κατά την προσπάθεια αφόδευσης, λόγω απώλειας της στήριξής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφράσσεται η έξοδος του εντέρου και να επιδεινώνεται η δυσκοιλιότητα του ασθενούς. Η θεραπεία περιελάμβανε καταρχήν συντηρητικά μέτρα και φυσιοθεραπεία που εφαρμόστηκαν από τη γαστρεντερολογική ομάδα της Κλινικής και στη συνέχεια χειρουργική επέμβαση η οποία περιελάμβανε στήριξη του ορθού και του πυελικού εδάφους με τη χρήση ειδικού πλέγματος και αφαίρεση τμήματος του παχέος εντέρου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά από τον κ.Κωτίδη και την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία. Η διόρθωση της πρόπτωσης του ορθού και της χάλασης του εδάφους της πυέλου ήταν άμεση και πλήρης, με ταυτόχρονη υποχώρηση της χρόνιας δυσκοιλιότητας της ασθενούς.

Ο κ.Κωτίδης παρουσίασε στο συνέδριο την τεχνική, βίντεο της επέμβασης, καθώς και τα αποτελέσματα της θεραπείας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των συνέδρων.

Κωτίδης Ευστάθιος MSc, PhD
Χειρουργός
www.stathiskotidis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com